Sentința în Dosarul școlilor, amânată pe 5 februarie

By Ianuarie 30, 2015 732

Instanța a decis, astăzi, o nouă amânare, până pe 5 februarie, în “Dosarul şcolilor”. Ultima înfăţişare în faţa instanţei a avut loc pe 30 ianuarie.
Reamintim că în acelaşi dosar au mai fost judecaţi şi condamnaţi la închisoare cu suspendare Cornel Penescu, acţionar majoritar la PIC SA, Florian Despan, director de integrare europeană şi dezvoltare la CJ Argeş, Gheorghe Nicuţ, fost primar la Curtea de Argeş, primarii Călin Andrei (Câmpulung), Ion Ştefan (Budeasa) şi Ion Popa (Stâlpeni), Grigore Dobre, asociat şi administrator la SC „Zeus” SA, Ion Nicolae, reprezentant al firmei, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier.


  Acestea au fost sentințele date de Curtea de Apel Bucureşti în noiembrie 2013, atacate:
- Constantin Nicolescu, pe­deap­să cu închisoarea de 3 ani şi 4 luni cu exe­cutare
- Gheor­ghe Nicuţ, fost primar Curtea de Argeş – 3 ani şi 4 luni
- Ştefan Ion, primar Budeasa – 3 ani şi 4 luni
- Andrei Călin Ioan, primar Cîmpu­lung – 3 ani şi 4 luni
- Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dez­voltare Regională în cadrul Consiliului Ju­deţean Argeş – 3 ani şi 4 luni
- Popa Ioan, primar Stîlpeni – 2 ani
- Ni­co­lae Ion, re­pre­zen­­tant al SC Ze­us SA Pi­teşti – 5 luni
- Du­mi­trache Gheor­ghe, diriginte şantier – 5 luni
- Mircea Tudor, diriginte şantier – 5 luni
- Gri­gore Dobre, asociat şi administrator la SC Zeus SA Piteşti – 3 ani şi 4 luni.

Procurorii DNA Piteşti susţin că CJ Argeş ar fi beneficiat ilegal de fonduri europene pentru repararea a patru unităţi de învăţământ, care n-ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie-august 2005. Totodată, anchetatorii pretind că, în perioada 2006-2009, Nicolescu ar fi primit mită de la Penescu, pentru ca CJ Argeş să cumpere de la PIC produse alimentare şi nealimentare, în unele cazuri cu nerespectarea procedurilor legale de achiziţie publică. Cei doi au negat comiterea acestei fapte, iar Penescu a declarat, în timpul procesului care a început la Tribunalul Argeş, că a livrat mai multe produse decât cele contractate fără să pretindă vreun ban, fiind vorba despre bunuri pe care CJ le acorda, sub formă de pachete, ca ajutoare pentru familiile defavorizate din judeţ.

 

 

 

--

 

 

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, SNFP, criticǎ lipsa de soluții a reprezentanților Guvernului Romȃniei ȋn ceea ce privește rezolvarea problemei salariale a angajaților statului, funcționari publici și personal contractual, din administrația publicǎ localǎ și centralǎ, angajați care sunt plǎtiți la un nivel ce nu permite nici mǎcar achitarea obligațiilor cetǎțenești pe care le au.

Întȃlnirea pe aceastǎ temǎ cu Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian POP, nu a identificat soluții ȋn ceea ce privește scoaterea acestei categorii, funcționari publici, din sfera sǎrǎciei și a salariului minim pe economie.

În acest context informǎm opinia publicǎ despre iminența declanșǎrii acțiunilor de protest ȋncepȃnd cu a doua jumǎtate a lunii februarie, ceea ce va cauza un disconfort cetǎțenilor, consumatori de servicii de autoritate publicǎ.

Reamintim cǎ funcționarii publici din Romȃnia , categorie de angajați care este supusǎ regimului incompatibilitǎților – neavȃnd dreptul sǎ presteze alte activitați aducǎtoare  de venit, vor fi plǎtiți, ȋn proporție de 57%, ȋncepȃnd cu luna iulie 2015, cu salariul minim pe economie.

Astfel, Guvernul Romȃniei devine, prin politica salarialǎ, principalul promotor al corupției ȋn administrația publicǎ localǎ și centralǎ, fapt pe care noi, funcționarii publici și organizațiile sindicale nu ȋl acceptǎm și  de care nu vrem sǎ fim responsabili.

Solicitǎm, chiar și pe aceastǎ cale, ȋnceperea negocierilor pentru gǎsirea unor soluții aplicabile ȋncepȃnd cu luna iulie 2015, datǎ la care se mǎrește salariul minim pe economie, precum și demararea negocierilor pentru o nouǎ lege a sǎlarizǎrii funcționarilor publici și personalului contractual din administrația publicǎ.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.