Drăghici: Banca Mondială certifică faptul că România are o creștere economică sănătoasă datorită guvernării PSD

Banca Mondială a revizuit puternic în urcare prognoza de creștere a economiei românești pentru acest an, la 4,2%, anunță Ziarul Profit. Revuirea Băncii Mondiale este, conform deputatului PSD de Argeș Mircea Drăghici o dovadă în plus că guvernarea PSD a fost una eficientă care a asigura o creștere economică sănătoasă țării, în ciuda avertismentelor pompieristice ale opoziției.

"Economia românească rămâne între cele mai performante din Uniunea Europeană, într-un mediu extern tot mai dificil - o confirmă acum și Banca Mondială, care a revizuit puternic în creștere evoluția noastră din acest an - la 4,2% - după o creștere în prima jumătate a lui 2019 mai puternică decât orice așteptare.

Acestea sunt rezultatele pe care le prezentăm României după aproape 3 ani de guvernare: o economie puternică și o creștere economică sănătoasă care, în mâini pricepute și cu oameni de bună credință, poate oferi românilor un viitor așa cum îl merită", a subliniat Mircea Drăghici.

Estimările anterioare, publicate în iunie, indicau un avans de 3,6% pentru PIB-ul României în 2019. La acel moment, prognoza de creștere a fost revizuită în urcare cu 0,1 puncte procentuale față de ianuarie. Și estimările de creștere economică pentru 2020 și 2021 au fost majorate, la 3,6%, respectiv 3,2%, de la 3,3% și 3,1%.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.