Drăghici: Cu banii pe care guvernul nu i-a alocat pentru majorarea alocației fiecărui copil, părinții ar fi putut cumpăra rechizite pentru tot anul

1660 de lei. Acesta este suma pe care a pierdut-o, în acest an, fiecare copil cu vârsta între 2 și 18 ani, din cauza refuzul guvernului de a aplica legea care prevedea dublarea alocațiilor de la 1 ianuarie. Nu pare foarte mult. Dar dacă am multiplica această cifră cu numărul copiiilor care ar fi putut beneficia de acest sprijin, ne-am dat seama de efectul național al acestui refuz. În plus, trebuie să ne gândim că de această sumă ar fi beneficiat și copii care provin din familii cu situații financiare precare. Pentru un astfel de copil, această sumă ar fi asigurat practic necesarul de rechizite pentru un an școlar.
Un efort pe care părinții nu ar mai fi trebuit să îl facă.
În plus, așa cum arăta și deputatul Mircea Drăghici, poate cel mai important, este faptul că vorbim despre un drept  care i-a fost refuzat fiecărui copil din România. Parlamentarul de Argeș a subliniat că practic copiilor le-au fost diminuate de două ori aceste drepturi. O dată prin amânarea majorării și a doua oară prin tăierea majorării.
"Alocațiile ar fi trebuit să crească de la 1 ianuarie de la 150 de lei la 300 de lei (majorare de +150 de lei x 12 luni), pentru copiii intre 2 și 18 ani și de la 300 de lei la 600 de lei (majorare de +300 de lei x 12 luni) pentru cei sub doi ani sau pentru cei cu dizabilități. Gândiți-vă, pentru că tot se discută despre efectele pandemiei, că în primul rând, cu acești bani, părinții ar fi putut cumpăra un laptop pentru a putea participa la învățământul online. Cu mai puțin de jumătate din acești bani ar fi putut cumpăra o tabletă în locul celei care nu i-a fost dată gratuit de la stat. Și-ar fi putut asigura îmbrăcămintea și încălțămintea pe tot anul. Ar fi putut fi cumpărate rechizitele necesare. Aici discutăm despre viitor, despre educație. Majorarea alocațiilor ar fi fost un prim pas spre normalitate. Degeaba se clamează grija pentru educație, dacă statul nu poate asigura nici măcar o astfel de majorare minimală în raport cu necesitățile zilnice pentru creșterea unui copil", a subliniat Mircea Drăghici.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.