Drăghici: Decizia CCR prin care Parlamentul decide data alegerilor legislative, previzibilă

Judecătorii Curții Constituționale au respins, marți, sesizarea președintelui și au decis că Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare din acest an. Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea privind organizarea alegerilor parlamentare în luna august.
Astfel, parlamentarii vor fi cei care decid data organizării alegerilor legislative din acest an.
Deputatul neafiliat Mircea Drăghici susține că decizia CCR era unde previzibilă. "Eu nu comentez deciziile CCR. Cu toate acestea, așa cum era de așteptat, decizia Curții Constituționale dă dreptate Parlamentului. La urma urmei, organul legislativ în România este Parlamentul, iar legea a fost adoptată atât de Senat, cât și de Camera Deputaților. Este o decizie corectă", a explicat Mircea Drăghici, deputat de Argeș.
Klaus Iohannis a cerut CCR să admită sesizarea de neconstituţionalitate şi să constate că legea este neconstituţională în ansamblul său.
„Similar stabilirii datei alegerilor locale, Parlamentul a optat pentru o soluţie legislativă potrivit căreia data următoarelor alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Prin conţinutul normativ, această reglementare încalcă prevederile mai multor articole din Constituţie”, arăta şeful statului.
În sesizare se subliniază că stabilirea datei alegerilor parlamentare prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor, prin derogare, creează un cadru legislativ special doar pentru următoarele alegeri parlamentare.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.