Dragnea, prima reacție după proteste: O tentativă de lovitură de stat eșuată. Iohannis și șeful SRI în fruntea statului paralel

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că a urmărit protestele din Piața Victoriei de la Neptun. El susține că aceste proteste au reprezentat o lovitură de stat eșuată și îl acuză pe Klaus Iohannis că a demobilizat jandarmii și a încurajat violența. De asemenea, Dragnea a spus că în seara protestelor a vorbit cu Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu, dar nu și cu ministrul de Interne, pentru că nu a dorit să interfereze. El a afirmat că există numeroase solicitări din partea liderilor PSD de organizare a unor proteste la Cotroceni, împotriva preşedintelui Iohannis. O decizie în acest sens ar putea fi luată la sfârşitul lunii, în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

PSD va analiza posibilitatea organizării de proteste la Cotroceni.

”Ce am văzut? Am văzut o tentativă de lovitură de stat eșuată, asta se dorea, asta se vorbea pe rețele de socializare, asta ajungea la mine, anumite ziceri ale unora. Îmi spuneau că nu va mai fi cu legile justiției, nu va mai fi nimic, că preluăm noi puterea.

Ceea ce a făcut Iohannis cu postarea iresponsabilă de pe Facebook, să demobilizezi în acest fel jandarmii și să inciți în continuare la violențe, exact în momentele în care aceea fată jandarm era la un pas să fie linșată în Piață. Acei oameni erau protestari pașnici, acei oameni care loveau o femeie? S-a văzut la televizor că au dat foc, că incitau, acum nu mai stăteau în primul rând, stăteau în profunzime, a fost o organizare paramilitară, o tentativă de stat eșuată. Au încercat să îi facă pe plac lui Iohannis și nu au reușit”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liviu Dragnea susține că a vorbit la telefon cu Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu.

”Am vorbit la telefon cu doamna prim-ministru. Ea era plecată și am discutat despre ceea ce se întâmplă, ea urmărea Antena 3. Cu doamna ministru de Interne nu am vorbit pentru că ea avea atribuții foarte clare și nu am vrut să interferez.

Din câte știu eu, nici ministrul de Interne nu le poate spune jandarmilor cum să acționeze, pentru că ei au un regulament foarte clar, izvorât din lege. Nimeni nu poate să interfereze.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că președintele Klaus Iohannis și directorul SRI, Eduard Hellvig, ar fi în fruntea statului paralel și sunt oamenii care prin diverse tactici încearcă să-l întăture.

”Statul paralel este format din oameni, din instituții, din actuala conducere a SRI, din conducerea SPP, în frunte cu Pahonțu, din procuratură și din alte instituții. Toți acești oameni au pus în fața lor pe șeful statului, prima dată a fost Băsescu, acum este Iohannis. El doar crede că îi conduce, dar de fapt este condus (...) Nu știu dacă este doar Hellvig implicat din SRI, este un om la care am ținut foarte mult, dar ceea ce știu este că el nu-i controlează pe cei din statul paralel. Asta este ceea ce am vrut să spun despre Eduard Hellvig”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.