Dragnea: PSD face alianțe locale doar cu ALDE și UNPR. Avertisment cu privire la alegerea primarilor

By Ianuarie 28, 2016 602

 Liviu Dragnea a anunțat deciziile luate de Comitetul Executiv Național al partidului reunit la Sinaia. El a anunțat că PSD nu se va prezenta la alegerile locale dacă Guvernul va schimba legea ca în loc de un tur să fie două și că partidul va face doar alianțe la nivel local cu UNPR și ALDE, dacă se vor înțelege.

”Vom propune ALDE și UNPR să facem alianțe politice la nivel local. Vedem dacă vor accepta. Cu alte partide nu facem alianțe. Am discutat şi despre acţiunea profund nedemocratică iniţiată de PNL şi de presiunile pe care PNL le exercită asupra Guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive şi nedemocratice, s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale. Guvernul nu are de ce să devină instrumentul PNL.
Dacă se schimbă legea, pur și simplu nu participăm. De asemenea, să discutăm despre poziţia noastră faţă de această năstruşnicie a liberalilor cu legea în două tururi pentru primari. Două tururi vor astăzi, mâine s-ar putea să dorească trei tururi. (...) Noi riscăm foarte mult să aruncăm ţara în aer. România acum reprezintă o insulă de stabilitate apreciată de absolut toată lumea în zonă şi pentru Primăria Capitalei, oamenii ăştia sunt în stare să tulbure această stabilitate care ne este foarte benefică. Nu cred că guvernul își permite instabilitate în țară. Dacă cineva vrea ca cel mai mare partid din țară să nu participe la alegeri, atunci așa o să fie.
Nu contează cine are mai multe avantaje. PSD va câştiga alegerile dacă va participa, dar tragem acest semnal de alarmă pentru că vrem reguli democratice, stabilitate. Când ne convine, facem compromisuri? Nu ne convine asta. De la ALDE de la partid s-a transmis aceeaşi abordare ca şi noi.
 Nu a fost iniţiativa PSD, aici nu vorbim de modoficarea legislaţiei ci printr-o lege privind finanţarea partidelor. Nu trebuie să se confunde modificarea legii electorale cu cea a finanţării partidelor.
Ştiţi câte tururi sunt în Statele Unite? Un singur tur. E o ţară democratică. Noi câştigăm şi în 4 tururi. În primul tur sunt voturi pozitive, în al doilea tur sunt negative. Nu are nimeni adevărul absolut. Nu e o soluţie la nivel mondial. Dacă în aprilie vine cineva de la PNL şi spune să modificăm din noi, apoi cu o săptămână înainte. Ce facem? Cu UNPR vom discuta dacă facem alianță la alegerile parlamentare abia după alegerile locale.”, a anunțat Liviu Dragnea.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.