Epilog de așteptat. Au dat-o la întoarsă: Gentea și ai lui și-au retras demisiile din conducerea PSD Argeș

După un întreg tărăboi făcut, cu un scandal care a ajuns în presa centrală de aveai senzația că s-a dezlănțuit jihadul în PSD Argeș și că urmează și un tsunami de plecări din partid, scandal la care a contribuit major și Cătălin Rădulescu, iată că liderul PSD Pitești Cristian Gentea și gruparea sa au revenit asupra deciziilor și și-au retras demisiile din conducerea PSD Argeș.
Un lucru de așteptat și care confirmă faptul că social-democrații din Pitești mai au de muncă în ale politicii. De altfel, așa cum spuneam, și așa cum au confirmat și majoritatea liderilor PSD Argeș, reacția șefilor din PSD Pitești a fost o strategie falimentară în încercarea de a atrage atenția sau de a forța numirea unui șef la Finanțe în persoana pe care o susțin, Lucrețiu Tudor.

Cel mai câștigat, de departe, a fost Cătălin Rădulescu, care abia aștepta să mai înțepe pe câțiva lideri județeni pe la București, în stilul deja consacrat adoptat de PSD Argeș care s-a spart în bisericuțe cu interese separate. De fapt, acesta este motivul pentru care PSD Argeș în plan politic și Argeșul în plan administrativ nu mai este o forță care să pună la respect concurenții. Și aici nu este vina doar a lui Cătălin Rădulescu. Nici pe departe. Dragnea nu trebuie să te iubească, trebuie să fii puternic ca să te respecte și să te asculte. Or...

Probabil că cel mai afectat din acest demers ad-hoc a fost chiar Lucrețiu Tudor, despre care acum o simplă căutare pe Google produce imaginea nu unui bun profesionist, deși nimeni nu a negat că este, dimpotrivă, ci a unui ins pentru care o organizație întreagă face orice ca să îl pună pe scaunul de șef. Adică, și dacă va ajunge acolo, în loc ca percepția publică să fie că a ajuns director la Finanțe pentru că PSD a susținut un profesionist (și adevărul este că este unul dintre puținii profesioniști pe care partidul îi mai are pe aici) se va crede despre el că este încă un simplu nume instalat politic, că este încă unul care primește o sinecură din partea partidului. Ceea ce nu este deloc adevărat, dar la asta a condus o isterie generalizată care, politic vorbind, nu își avea locul. Ce a rezolvat cu demisia?


Cum credeau cei din PSD Pitești că te poți impune, plecând în afara forurilor care ar fi putut să mai schimbe ceva. Oamenii s-au apucat să arunce cu demisiile în loc să fi convocat încă o ședință a structurii de conducere județene și să fie stabilită o altă strategie, plus eventual o informare scrisă din partea conducerii PSD Argeș către conducerea PSD la nivel național, în care să se expună situația creată! Urmează apoi PSD Argeș și, desigur PSD Pitești și Cristian Gentea însuși, chiar dacă probabil că intențiile sale au fost unele pozitive. Probabil, nu avem de unde ști. Modul de acțiune a fost greșit ales.

Șerban Valeca a dat totuși dovadă de înțelepciune și de tărie, la fel ca și ceilalți lideri ai PSD Argeș. Dacă ar fi cedat la astfel de mișcări, atunci conducerea partidului ar fi fost egală cu zero. Pe de altă parte, a existat o atitudine reconciliantă care a permis și grupului de răzvrătiți să revină asupra deciziei. Care grup de răzvrătiți ar fi fost bine să se lupte la fel și în plan administrativ, poate așa am mai avea parte și de investiții cu adevărat importante pentru Pitești, mai ales în infrastructură, de servicii de o mai bună calitate, de o strategie de oraș european nu de relicvă comunistă.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.