Festivalul Țuicii de la Coșești, ediție epică. Președintele Ion Mînzînă și ministrul Simona Bucura Oprescu prezenți

Ediția de anul acesta a Festivalului Țuicii de la Coșești a fost una epică. Demonstrații cu armăsari, costume populare, meșteșugari cu produsele lor din lemn, țesături sau ceramică, celebrii dogari și, desigur, Țuica de Coșești, au creat un cadru extraordinar, sub coordonarea primarului Nicolae Pană. O delegație importantă, în frunte cu conducerea PSD Argeș, a fost prezentă în mijlocul cetățenilor. De la eveniment nu au lipsit, evident, nici președintele Ion Mînzînă și ministrul Simona Bucura Oprescu.
"La Coșești am întâlnit oameni deosebiți. Aici se păstrează tradiții vechi și cred că este mare lucru că toate aceste abilități precum dogăritul, sculptatul sau țesutul, dar mai ales semnificațiile care stau în spatele acestor meșteșuguri sunt transmise mai departe celor tineri. Le-am spus aceste lucruri și locuitorilor și meșterilor cu care am stat de vorbă.
Sunt bucuros că Festivalul Țuicii  este menținut. Știm cum este, românul bea țuică și la bucurie și la necaz și, până la urmă, țuica este un simbol al acestui județ.
Am fost la Coșești împreună cu o importantă delegație de colegi de la Consiliul Judetean Arges, cu parlamentari, primari și consilieri județeni PSD Arges, cu ministrul Simona Bucura Oprescu, pentru că am vrut să le transmitem un mesaj clar oamenilor.
Noi am fost mereu alături de primarul Pană Nicolae și de comunitatea de pe această Vale a Păcurarului. Vom continua să sprijinim investițiile de aici.
Îi respectăm pe acești oameni deosebiți pentru că păstrează tradițiile, ceea ce înseamnă că vom avea un viitor al nostru, al argeșenilor și al românilor în această lume în care simbolurile sunt estompate sau distorsionate", a transmis președintele Ion Mînzînă.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.