Guvernul a aprobat organizarea și funcționarea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea privind organizarea și funcționarea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (M.A.T.). Prin acest act normativ, M.A.T devine operațional și va exercita, în principal, atribuţii specifice, în conformitate cu reglementările în vigoare, în următoarele domenii: comerţ, politici comerciale şi relaţii economice internaționale; întreprinderi mici şi mijlocii, cooperaţie şi mediu de afaceri; investiţii străine; turismul.


‚‚Aprobarea Hotărârii de Guvern reprezintă un pas important pentru demararea programelor esențiale pentru antreprenorul român, asumate prin programul de guvernare.  Alături de reintroducerea voucherelor de vacanță, deblocarea plăților pentru măsura HoReCa și demersurile noastre prin care Ministerul Finanțelor a prelungit schemele de garantare asigurate prin programul IMM Invest şi subprogramul AgroInvest până pe 30.06.2022, acesta este un alt obiectiv major pe care mi l-am asumat până la final de an. Astfel, am încredere că anul 2022 va fi dedicat exclusiv implicării active în proiectele pentru dezvoltarea României prin intermediul susținerii afacerilor din țara noastră.’’ a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului Constantin-Daniel Cadariu.

Astfel, M.A.T. preia personalul/posturile de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi va avea structuri de specialitatea (Direcţia Generală Comerţ Exterior, Direcţia Afaceri Europene şi Implementare PNNR, Direcţia Generală Antreprenoriat şi Programe de Finanţare, Direcţia Investiţii Străine, Direcţia Generală Turism) și structuri de suport (Direcţia Juridică şi Administrare Societăţi, Direcţia Economică, Direcția Resurse Umane, Direcția Achiziţii Publice şi Administrativ, Corpul de control, Serviciul Comunicare şi Protocol, Serviciul Relaţia cu Parlamentul, Compartimentul Unitatea de Politici Publice, Compartimentul Audit Public Intern, Biroul Informaţii Clasificate şi Structura de Securitate).  Numărul maxim de posturi alocat Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului este de 589 posturi, finanţate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor. Din numărul maxim de posturi, un număr de 83 posturi sunt aferente reţelei externe a ministerului.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.