Iar promisiuni: Termenul de finalizare pentru Autostrada Pitești-Sibiu este acum 2021; la sectoarele de capăt, exploatarea mai devreme

By Februarie 16, 2016 637

Noul termen pentru darea în exploatare în totalitate a Autostrăzii Pitești - Sibiu este anul 2021, după ce unitatea special constituită pentru implementarea proiectului a găsit soluții pentru devansare, în timp ce pentru sectoarele de capăt va fi posibilă folosința mai devreme de această dată, a afirmat, marți, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în plenul Senatului, conform Agerpres.
 "În categoria proiectelor care necesită relansare aș menționa în primul rând Autostrada Pitești — Sibiu, pentru care s-a constituit o unitate de implementare a proiectului specială. Această unitate a găsit deja niște soluții, iar termenul de livrare sau de dare în funcțiune nu mai este 2023, cum fusese anunțat anterior. În acest moment, este 2021 pentru întreaga autostradă, iar pentru sectoarele de capăt va fi posibilă darea în exploatare mai devreme. Este foarte important mai ales pentru Pitești — Curtea de Argeș, care va fi dată în funcție odată cu drumul național care va circula spre județele Vâlcea și Gorj. Este o veste bună pentru cei care merg în acea direcție pentru că, din 2020, aceștia vor putea circula în alt regim către destinațiile lor", a spus ministrul.

Acesta a reiterat că una dintre direcțiile principale ale ministerului o reprezintă implementarea propriu-zisă a proiectelor de infrastructură de transport cu finanțare din fonduri structurale și de la bugetul de stat.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.