În loc să se ocupe de creșterea numărului de testări, Prefectul face schimbări politice pe linie în sistemul medical. Acum la Spitalul Județean

În plină criză de pandemie, cu un județ în care lipsesc cam de toate, inclusiv celebrul aparat de testatări împotriva Coronavirus promis de guvern și care nu mai sosește, PNL este setat pe numiri politice pe linie în domeniul medical. Schimbările au început cu Casa de Asigurări de Sănătate, acolo unde Daniel Mușat a fost înlocuit cu Cristian Mitrofan, patron de crâșme prin Curtea de Argeș și, din 2002, director al Centrului de Cultură și Arte Curtea de Argeș. A urmat apoi schimbarea de la DSP Argeș, acolo unde în locul Sorinei Honțaru, a fost numit colonelul Alexandru Guiţă, fostul comandant al Spitalului Militar din Piteşti. Și el membru PNL. A urmat apoi aducerea în funcția de director medical la Spitalul Județean Argeș a doctorului urgentist Gheorghe Frătoaica și totul a culminat cu schimbarea de luni, când doctorul stomatolog Tiberiu Irimia a fost numit, prin semnătura ministrului Nelu Tătaru, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Pitești. Numirea doctorului Irimia, pe perioada stării de urgență, vine după suspendarea managerului Adriana Molfea, care a câștigat un concurs organizat în acest sens. Și se așteaptă, în curând, o schimbare și la Spitalul Municipal Câmpulung, liberalii căutând și la Câmpulung un...liberal.

La toate schimbările, prefectul a invocat deficiențe de organizare, numai că ce să vezi, doctorul Frătoaica de exemplu a cam aruncat în aer motivele prefectului în privința fostei șefe de DSP Argeș, în cazul infectării medicului de la Spitalul Județean. Și pentru că am revenit la Spitalul Județean, numirea noului director nu pare să aducă nimic în plus la nivel de management, cu excepția faptului că Tiberiu Irimia este membru PNL, ba chiar candidat în cursa internă a liberalilor pentru Primăria Pitești. În plus, prefectul invocă faptul că provine din zona privată, însă dacă este să analizăm astfel lucrurile, mult mai potrivită ar fi doamna Victoria Irimia, medic primar psihiatru, doctor în științe medicale și cea care conduce de fapt Clinica privată Dr Irimia, mama lui Tiberiu Irimia. A nu se înțelege greșit, doctorul Irimia este un bun stomatolog, însă numirea sa la conducerea Spitalului Județean, în contextul celorlate numiri, arată clar că este vorba doar despre o numire politică. Și, cum Adrian Miuțescu nu se putea să lipsească din peisaj, căci el impune aceste numiri, deși prefectul este cel care semnează un raport în baza căruia ministrul face destituiri/numiri, nu ar putea avea ca efect decât o posibilă distrugere a imaginii și a șansei lui Tiberiu Irimia de candidatură la Primăria Pitești. Tot așa cum Emanuel Soare a ajuns cu forcepsul funcționar public la CAS în București, pentru a fi numit prefect în Argeș. Poate că la prima vedere, PNL Argeș punctează, însă pe termen lung, cei care ajung în astfel de poziții vor avea de suferit, pentru că întregul personal medical se gândește că ar fi putut fi găsiți oameni profesioniști, admițând că cei care au fost înlocuiți au greșit, și din rândul doctorilor care nu au carnet de membru al unui anume partid. Mai ales că discutăm de o perioadă în care necesitatea unor persoane ale căror calități profesionale nu ar trebui contestate, pentru a spori încrederea personalului medical care trebuie să se confrunte cu criza Coronavirus.

Cât privește numirea de la Casa de Asigurări, cu neofitul de la cultură, președinte al PNL Curtea de Argeș, efectele vor fi devastatoare, pentru că omul nu înțelege o iotă din problemele sistemului, astfel că nu va face altceva decât să le augmenteze în loc să le rezolve!

Iată și explicațiile prefectului Soare în privința schimbării de la Județean.

În ultima perioadă, aproximativ jumătate dintre cazurile confirmate cu noul coronavirus de la nivelul județului Argeș a apărut în rândul personalului medical și al pacienților din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung și al Spitalului Județean de Urgență Argeș.
    Apariția unui număr mare de cazuri în aceste spitale are la bază o serie de probleme ce țin de managementul defectuos al acestor unități. Cadrele medicale nu cunosc sau nu respectă procedurile, nu poartă echipamentele de protecție corespunzătoare.

    Cazul medicului și al asistentelor care s-au prezentat la spital cu simptome specifice COVID 19 este reprezentativ în acest sens. Managerul spitalului nu a comunicat, nu a asigurat respectarea procedurilor la nivelul spitalului, nu a luat măsurile ce se impuneau într-o astfel de situație.
    S-a optat pentru schimbarea managerului pentru a se putea implementa măsurile necesare pentru stoparea răspândirii focarului, pentru a aduce experiența managementului medical privat pentru rezolvarea problemelor de la SJU.
    Așa cum managementul de tip militar este o opțiune viabilă pentru Direcția de Sănătate Publică Argeș, dl. Dr. Tiberiu Irimia, cu o experiență managerială îndelungată prin crearea și conducerea unui centru medical privat, obișnuit cu mediul concurențial, bazat pe obiective și indicatori de performanță, este soluția pentru redresarea SJU, eliminarea focarelor și reorganizarea activităților spitalului pentru a se putea oferi servicii medicale de urgență, de calitate, tuturor argeșenilor, a transmis prefectul Emanuel Soare.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.