Înalta Curte: Dosarul Podul de la Căteasca, trimis la rejudecare. Sentințele de la Curtea de Apel, desființate

By Iulie 20, 2016 1611

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, să trimită dosarul Podului de la Căteasca spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat fondul cauzei.
 În Dosarul Căteasca sunt judecați fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu, pe omul de afaceri Grigore Dobre, pe notarul Ionel Didea şi mai mulţi funcţioanari publici din CJ Argeş. Aceștia au fost trimiși în judecată în februarie 2013 de procurorii DNA Pitești.  Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean este acuzat că ar fi accesat fonduri PHARE pentru construcţia unui nou pod pe baza unor documente false care atestau faptul că vechiul pod fusese avariat de inundaţiile din 2005.  
Pe fond, Curtea de Apel Bucureşti i-a declarat vinovaţi pe majoritatea inculpaţilor din dosar, cea mai mare sentinţă primind-o Nicolescu: 9 ani şi jumătate de închisoare. Notarul Didea - fostul rector al Universității Pitești-  s-a ales cu o simplă mustrare.
 "Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Pintilie Iuliana Mioara, Dobre Grigore, Florescu Aurelia Mirela, Nicolescu Constantin, Bocioacă Sabina Elena, Mercea Codruta Lavinia, Didea Ionel, Nicoară Mihail Gabriel, Stancu Olga, Pletoiu Ecaterina si Dobre Cristina împotriva sentinţei penale nr.271 din data de 04 iulie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează sentinţa penală mai sus menţionată şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Menţine actele îndeplinite până la data de 30 mai 2014. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelurilor rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelanţii – inculpaţi, în sumă de câte 130 lei, rămân în sarcina statului.Definitivă." - se arată în încheierea de şedinţă a ÎCCJ de astăzi.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.