Începe bătălia pentru putere în PSD. Obține PSD Argeș:un vicepreședinte la Congres? Are un număr record de delegați

By Februarie 21, 2018 1530

Biroul Politic Național al PSD a decis convocarea Congresului Extraordinar al partidului pe 10 martie, la Sala Palatului din București. De asemenea, a fost constituită o comisie care să culeagă propuneri din teritoriu pentru modificarea statutului. Asta după ce mai mulți lideri au cerut eliminarea criteriului de integritate care vizează acuzele de corupție, astfel încât aceștia să poată rămână în funcție până la o decizie definitivă în instanța de judecată.

Până pe 10 martie, va mai fi convocat un Comitet Executiv în care vor fi stabilite măsurile care vor fi votate în Congres și chiar organizarea de eventuale alegeri. Dacă vor fi alegeri, Liviu Dragnea va cere un vot de încredere din partea partidului. Ideea organizării de alegeri pare tot mai sigură după ce Nicolae Bădălău a anunțat că ia în calcul foarte mult să se retragă din funcția de președinte executiv. Vicepremierul Paul Stănescu a declarat că nu își dorește această funcție sau să candideze pentru o alta. Dacă cei doi grei fac pasul înapoi, alții vor să candideze. Secretarul general adjunct Codrin Ștefănescu, cel care a intrat în dizgrația lui Liviu Dragnea, a anunțat că va candida cu siguranță, indiferent de funcție. Pentru funcția de președinte executiv lupta s-ar putea să fie foarte încinsă.

Marian Oprișan, președintele CJ Vrancea, unul din greii vechi ai PSD, a anunțat că va candida pentru că, dacă până acum avea un dosar pe rol în care a fost însă achitat, nu mai are nici o piedică. Și Ecaterina Andronescu, pe care Dragnea a dat-o la o parte pentru a-l susține pe actualul ministru al Educației, a afirmat că se gândește să dacă va candida. Și Gabriela Vrânceanu Firea ar putea candida.

Rămâne de văzut dacă PSD Argeș va juca un rol în alegerile din martie. Nu de alta, dar organizația din Argeș va avea 155 de delegați, fiind practic a treia cea mai numeroasă din țară. Sigur, nu este acest lucru îndeajuns, este nevoie și de negocieri cu alte județe. Și vom vedea dacă Șerban Valeca, Cătălin Rădulescu sau vreun alt lider se va încumeta să își încerce nu doar propriile forțe, ci și încredeea pe care partidul i-o oferă pentru un post în conducerea partidului, post care a lipsit Argeșului de la Constantin Nicolescu încoace.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.