Iohannis a vorbit despre noi restricții!

Președintele Iohannis s-a întâlnit cu senatorii americani participanți la Summitul Inițiativei celor Trei Mări. Summitul se desfășoară vineri la Sofia.

Președintele României, Klaus Iohannis a avut joi, cu ocazia participării la cel de-al șaselea Summit al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), de la Sofia, o întrevedere cu senatorii Roger F. Wicker, republican, membru al Senatului din partea statului Mississippi, și Ben Cardin, democrat, membru al Senatului din partea statului Maryland, care conduc delegația Congresului SUA participantă la eveniment.

 Întrebat despre noi restricții, Iohannis a declarat: ”Sincer, nu cred că măsurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an și jumătate de pandemie și am repetat acest lucru de multe ori și o s-o repet și acum: ieșirea din pandemie și prevenirea revenirii pandemiei stă în vaccinare. La noi, vaccinarea este posibilă, vaccinul este disponibil fără programare, fără niciun fel de birocrație, deci recomand, în continuare, fiecărui român să se vaccineze dacă nu dorește să ajungă la spital, atât de simplu este.”

Varianta Delta, de două ori mai infecțioasă

Varianta Delta a început deja să aibă efecte grave în SUA și în Europa. ”Ar trebui să ne gândim la varianta Delta ca la versiunea 2020 a Covid-19 dar pe steroizi”, a declarat miercuri pentru CNN, Andy Slavitt, fost consilier senior al echipei de răspuns la Covid a lui Joe Biden. ”Este de două ori mai infecțioasă această variantă. Din fericire, spre deosebire de 2020, avem de fapt un instrument care oprește varianta Delta: se numește vaccin” a continuat el. ”Pentru persoanele complet vaccinate, varianta Delta ”prezintă foarte puține amenințări și șanse mici că vă veți îmbolnăvi”, a mai spus Slavitt.

Varianta Delta este deja tulpina dominantă a COVID-19 în Statele Unite, conform unei modelări de date efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.