Iohannis, cuvinte de laudă pentru Dacia, de pe bancheta unei mașini nemțești

By Septembrie 06, 2015 810

Klaus Iohannis a profitat de Ziua Renault organizată pe platforma uzinei de la Dacia sperând să schimbe agenda publică la adresa sa după scandalul reaprins cu averea pe care o are acumulată din perioada în care a fost primar al Sibiului și după informațiile apărute cu luxul pe care l-a comandat în funcția de președinte al României.

A venit, după campania la prezidențiale, pentru a doua oară, la Dacia pentru o baie de mulțime... de sepepiști, pentru că angajații și familiile angajaților de la Dacia nu au prea avut multe șanse să îl salute pe președintele României.

Și mai interesant este că a venit, pentru a doua oară la Dacia tot fără o Dacia, ci într-o altă mașină nemțească.

A avut un discurs lung, cu laude, pentru muncitorii care fabrică o mașină care nu este, din păcate, de nasul actualului președinte, deși pentru Traian Băsescu și Victor Ponta, fostul președinte și actualul premier, Dusterul a fost foarte bun.
Şeful statului a apreciat că Dacia are o contribuţie semnificativă la Produsul Intern Brut al României şi a precizat că vânzarea maşinilor Dacia în străinătate înseamnă 8% din exporturile ţării, fapt pe care îl știam cu toții. Dacă Iohannis ar fi deschis gura și ar fi spus, când diferiți zănatici încă mai discutau despre cât de oportună este autostrada Pitești-Sibiu, ar fi fost de apreciat. Altfel a fost o vizită de curtoazie, îmbrăcată frumos de echipa de comunicare, fără nimic consistent în spate.

"Astăzi, în uzina de la Mioveni sunt fabricate peste 60 de maşini într-o singură oră, care ajung apoi în zeci de ţări pe patru continente. Maşina Dacia a fost şi este un simbol pentru viaţa românilor, dar şi pentru imaginea României în lume”, a spus Klaus Iohannis.

"Dacia are o contribuţie semnificativă la Produsul Intern Brut al României, iar vânzarea maşinilor Dacia în străinătate înseamnă 8% - foarte mult – din exporturile noastre. Creşterea vânzărilor Dacia pe marile pieţe din vestul Europei şi nu numai este indiciul clar al competitivităţii producătorilor de la Mioveni”, a mai spus preşedintele României.

"România puternică poate să se dezvolte în jurul unor investiţii majore şi avantaje strategice cum este şi cazul acestui sector industrial care creează locuri de muncă şi care contribuie la prosperitatea unei întregi comunităţi. (...) Dacia este astăzi cea mai mare companie din România și primul exportator al țării. Anul acesta va fi unul special, întrucât va consemna un nivel record al producției. Sunt convins că anii ce vor urma vor aduce și mai multe reușite, consolidându-le totodată pe cele dobândite până acum. Potențialul Dacia permite în continuare evoluție și am încredere că nu vă veți abate de la traiectoria ascendentă deja asumată.", a mai spus Klaus Iohannis.  

La evenimente au fost prezenți și primarul Ion Georgescu, președintele CJ Argeș Florin Tecău, chestorul Camerei Deputaților Mircea Drăghici, Simona Bucura Oprescu, noul purtător de cuvânt al deputaților din PSD, senatorul Șerban Valeca, deputatul Gheorghe Marin - toți de la PSD, precum și senatorul PNL Ion Popa.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.