Ion Mînzînă îl devoalează pe Cîțu: cea mai mare catrastrofă a politicii românești atinge paroxismul demagogiei!

Președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a lansat un atac virulent la adresa fostului premier PNL Florin Cîțu, după ce acesta l-a criticat pe ministrul Sănătății și pe premierul Marcel Ciolacu pentru că ar fi fost tăiate investiții din PNRR și s-au piedut fonduri. Ion Mînzînă a subliniat că în guvernarea PNL-USR, condusă de Cîțu, au fost introduse politic mai multe proiecte ale care nu aveau cum să fie finalizate din finanțările PNRR, în timp ce alte proiecte vitale, precum cel al Laboratorului de Radiologie de la Spitalul Județean Argeș au fost respinse, deși partea de documentație era realizată. Mînzînă susține că tocmai investițiile care nu aveau nicio documentație realizată și care nu aveau șanse să fie realizate până în 2026 au fost transferate de la PNRR către alte axe de finanțare, pentru că altfel, banii ar fi fost pierduți și partea nerambursabilă ar fi trebuit returnată.
"Cea mai mare catastrofă a politicii românești post-decembriste propulsată până în funcția de premier (din fericire acum este fost premier), a ajuns să arunce cu acuze la adresa guvernului #Ciolacu pentru că o serie de investiții care inițial se aflau pe lista de finanțare din #PNRR au fost transferate pe alte axe de finanțare cu fonduri europene (cu precădere de la Banca Europeană de Investiţii).
Manipularea și demagogia acestui individ cu #fotografiejudiciară la instanțele din #SUA atinge paroxismul!
Nu se pierd bani din PNRR, din contră, pentru că fondurile europene, așa cum este și cazul PNRR, se pierd dacă un proiect nu poate fi finalizat la termen.
 Or, ca să luăm cazurile spitalelor pe care "Luceafărul echipei câștigătoare din PNL " le-a scos în evidență, cum poți termina construirea de spitale sau corpuri noi de spital și dotarea lor în mai puțin de trei ani (2026 fiind termenul limită de implementare pe PNRR), când pleci de la ZERO!
Doar pentru că au fost introduse acolo cu forcepsul politic de fosta guvernare PNL-USR, prin Cîțu și Ghinea?
Știu bine ce vorbesc pentru că, spre exemplu, proiectul nostru privind Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, atât de necesar pentru secția de #Oncologie, a fost respins de acel guvern sulfuros pe toate axele de finanțare - motivele se subînțeleg - deși aveam o mare parte din documentație realizată deja și deci ne puteam încadra în termene. Din fericire, după o evaluare obiectivă făcută ulterior de Ministerul Sănătăţii - România, proiectul a fost declarat finanțabil pe #PNRR.
 Știți care este diferența? În timp ce investițiile la spitalele introduse pe criterii politice documentația a fost ZERO, pentru Laboratorul de Radioterapie, Consiliul Județean Argeș este deja în etapa de actualizare a Devizului General pentru caietul de sarcini, pentru a putea lansa licitația de execuție", a precizat pe pagina sa de Facebook Ion Mînzînă.
 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.