Ion Mînzînă, veste uriașă pentru cei care au probleme de sănătate: Laboratorul de anatomie patologică va avea aparatură pentru diagnosticul de imunohistochimie și de biologie moleculară

 Spitalul Județean de Urgență Pitești va beneficia de un proiect de dotare a laboratorului de anatomie patologică. Vestea este una importantă pentru argeșeni în lupta pentru diagnosticarea precoce și tratarea efecientă a cancerului. "Sănătatea argeșenilor rămâne prioritatea noastră! Vom depune, împreună cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, un proiect de dotare a laboratorului de anatomie patologică.
Acest nou proiect înseamnă că vom avea și în Argeș echipamente complet automate pentru a realiza diagnosticul de imunohistochimie și de biologie moleculară, diagnostic cert, rapid și standardizat pentru tumorile nou diagnosticate, aceste tehnici fiind necesare pentru un diagnostic complet și instituirea unei terapii oncologice țintite.
Laboratorul de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești asigură diagnostic anatomopatologic pentru un număr anul de aproximativ 4.000 de pacienți (diagnostic histopatologic și citologic), operați aici și la Spitalul Orășenesc “Regele Carol I” Costești.
 Activitatea curentă a Serviciului de Anatomie Patologică constă în efectuarea de diagnostic histopatologic, diagnostic citologic, examene extemporanee și autopsii.
Serviciul de Anatomie Patologică are o experiență de 4 ani în diagnostic de biologie moleculară.   
 În ședința de Consiliul Județean de la sfârșitul săptămânii trecute a fost aprobat acest proiect în valoare de peste 6 milioane de lei, din care contribuția noastră va fi de numai 122.000 lei.
Finanțarea se face prin fonduri europene în cadrul Programului Sănătate și am primit deja avizul de oportunitate din partea Ministerul Sănătății", a anunțat Ion Mînzînă.
 Dotarea laboratorului cu echipament de ultimă de oră vine în completarea proiectului de realizare a Centrului de Radioterapie care urmează să fie construit lângă Secția de Oncologie.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.