Ion Popa, imaginea neputinței PNL în Senat

By Februarie 09, 2016 642

Luni a fost o zi în care PNlL a demonstrat încă o dată de ce Klaus Iohannis a preferat să își impună Guvernul său, fără prea multă legătură cu liberalii de nouă factură pe care îi are în spate.

Alina Gorghiu și Vasile Blaga au lansat în dezbatere publică, deși mai sunt doar câteva luni până la alegeri, ideea modificării legii electorale - pe care altfel PNL a votat-o în formula actuală anul trecut, ba chiar au avut președinția comisiei de cod electoral prin Mihai Voicu - în sensul revenirii la alegerea în două tururi a primarilor, acolo unde niciun candidat nu ia 50% plus 1 din voturi.

Cu Oprea cu un picior în Senat și cu un altul la Beciul Domnesc, liberalii credeau că se ivește o speranță pentru a mai lua ceva din zestrea PSD-ului, care are cei mai mulți primari din țară. Surpriză însă, UNPR nu vrea să se dea pe promisiunile liberalilor, mai ales că lui Gabriel Oprea i se cam trage de la sistemul lui Iohannis. În același timp, cu ALDE le este aproape imposibilă o înțelegere în contextul în care pedeliștii par să fi pus stăpânire pe vechiul PNL.

Revenind la ziua de luni, deși premierul Dacian Cioloș a transmis direct, chiar în Camera Deputaților, că nu va modifica legea electorală și că Guvernul va organiza alegeri în baza legii făcută în Parlament, adică în baza actualei legi, liberalii nu s-au putut abține. N-au ținut cont nici de poziția UDMR care a anunțat că nu susține inițiativa.

Așa se face că Ion Popa, senatorul ales în Argeș dar care a dat cu flit și colegiului unde a fost ales - Câmpulung și Curtea de Argeș -  și organizației Argeș a PNL, s-a mai făcut încă o dată de râs. El a propus în plenul ședinței să intre pe ordinea de zi proiectul de modificare a legii electorale. Jocul a fost unul pur de imagine - deși nu știm pentru a cui imagine, pentru că românii au cu totul alte subiecte care îi interesează - pentru că în mod evident liberalii nu au majoritatea. Au fost înregistrate 73 de voturi 'împotrivă', 42 'pentru' și două abțineri. Nemulțumiți că nu li s-a acordat cuvântul în plen pentru justificarea votului, senatorii PNL au părăsit ședința. Și-au luat jucăriile și au plecat la cafea! Atâta pot, atâta fac!

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.