ITM îi clatină scaunul! Gabriela Pendiuc, verificată pentru mai multe nereguli

By Iulie 14, 2016 8654

După o carieră încheiată rușinos pentru Tudor Pendiuc, nici soției,nu îi merge prea bine. Pentru cei care nu știau, pe vremea în care Pendiuc era primar al Piteștiului, Pendiuca era (și a rămas) director la Școala Populară de Arte Pitești (din subordinea CJ Argeș). O simplă legătură politică între primărie, inspectoratul școlar și CJ care explică totul...

Și totuși...  De câteva zile, la Şcoala Populară de Arte Piteşti este o situaţie tensionată, instituţia de cultură din subordinea Consiliului Judeţean fiind verificată de ITM Argeş. Gabriela Pendiuc, directoarea instituţiei, pare a fi vizată direct de aceste controale.

Cel puțin, așa indică liderul Sindicatului SIPA Muntenia, Adrian Voica, dar și o declarație a vicepreşedintei Consiliului Judeţean Argeş, Simona Brătulescu, care aștepta ieri explicații de la directoarea Pendiuc.  "Înţeleg că Inspectoratul Teritorial de Muncă desfăşoară un control. Aşteptăm să vedem concluziile controlului, după care să vedem ce măsuri putem lua. Astăzi urmează să vină şi doamna director la mine şi să mă informeze", a declarat Simona Brătulescu.

Adrian Voica acuza pe contul său de Facebook că ar exista mai multe nereguli la Şcoala Populară de Arte, cum ar fi faptul că profesorilor nu le sunt respectate drepturile, că liderul de sindicat din unitate nu este chemat la şedinţele Consiliului de Administraţie, aşa cum prevede legea şi că salariul directoarei Pendiuc ar ajunge la 4.800 lei, măririle salariale fiind făcute la salariul brut şi nu la cel de încadrare.

Iată postarea: 

Control din partea ITM ARGES la „Scoala Populară de Arte Pitești „
Persoana vizata direct :dna Pendiuc Gabriela, actual manager al institutiei si fosta „primă doamnă ” a orasului lalelelor..
Obiectivele controlului ( o parte):
– Cum s-au metamorfozat profesorii titulari ai institutiei in suplinitori, evident sub „mandatul ” doamnei director.
– Desi in „Revisal” salariații au contracte de munca pe perioada nedeterminata, doamna director îi considera „sezonieri” , supunand profesorii din doi in doi ani la examene de „competență profesionala” pentru a le aduce aminte acestora cine este „Seful”!
-Fluturașii de salariu au fost dati la insistentele salariatilor.
-Maririle salariale ale doamnei director au fost facute la salariul brut si nu la incadrare, se spune.Aici Consiliul Județean ar trebui sa ne explice clar cum sta situatia ( salarul ajunge la 4800 lei ?).
-Cum a ajuns director un profesor de matematica la o scoala populara de arte ( vadit caracter vocational).
-Planificarea concediilor nu s-ar realiza conform legii.
-Numarul elevilor/profesor de specialitate depaseste cifra de 40.Nu s-au platit orele suplimentare desi cadrele didactice au adus importante contributii extrabugetare catre unitate.
-Liderul de sindicat nu este chemat la sedintele CA asa cum prevede Legea 62/2011.
-Controlul de la ITM se face fara prezenta unui reprezentant al sindicatului ( putem vorbi de „abuz de drept”?).
Asteptam rezultatele controlului.

P.S.Domnul inspector Crinu Horia de la ITM poate ia si un „punct de vedere” din partea.
liderului de sindicat din Scoala Populara de Arte din Pitesti.
Poate avem si un punct de vedere oficial inainte de plecarea doamnei director in Letonia pentru un schimb de ” bune practici”.
Diurna vine de la CJ.Pentru salariatii care se deplaseaza in interes de serviciu nu se achita diurna legală! (Exceptie pentru cei care au facut scandal si au invocat legislația in materie).

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.