Klaus Iohannis: Deschiderea școlilor, cu prezența fizică la ore

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că școlile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezența fizică a elevilor, cu respectarea măsurilor anti-Covid-19.

„Din experiența primului an de pandemie a reieșit, fără echivoc, că învățământul on-line nu poate suplini integral forma clasică de învățământ cu prezență fizică.

Cel mult, poate funcționa ca soluție temporară, provizorie, atunci când situație epidemiologică este deosebit de gravă. Rămâne, așadar, o prioritate zero obiectivul de a asigura o educație de calitate pentru cât mai mulți dintre elevi, deși criza sanitară nu s-a încheiat încă.

Este motivul pentru care școlile se vor deschide pe 13 septembrie și vor funcționa cu prezența fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor. Bineînțeles, cu respectarea strictă a normelor de protecție: mască, distanțare, aerisirea sălilor de curs.

Câtă vreme incidența din primele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toți copiii în sălile de clasă. Dacă se depășește acest prag, școlile trec în on-line în respectiva localitate. Față de anul trecut, avem un instrument esențial, care ne poate oferi garanția că grădinițele, școlile și universitățile vor funcționa normal. Vaccinarea anti-Covid este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor, studenților și a cadrelor didactice”, a afirmat Klaus Iohannis.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.