Kovesi a ajuns și INCULPATĂ. Interdicție să mai lucreze în PG și să părăsească țara. Acuză intimidări!

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secției de anchetare a magistraților, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei. De asemenea, fosta șefă DNA are calitatea de inculpat, adică a fost pusă în mişcare acţiunea penală. Kovesi nu are voie să mai lucreze în Parchetul General și nici nu are voie să mai vorbească despre dosarul în care cercetată.

Una dintre interdicții este aceea de a nu părăsi țara. Deși Kovesi a spus că asta ar putea constitui o piedică în privința candidaturii la funcția de procuror-șef al Parchetului European, interdicția de a părăsi țara nu are nicio influență pentru că se poartă negocieri între Consiliul European și Parlamentul European, fără prezența candidaților, aceștia fiind deja audiați.

Fostului procuror-șef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești.

Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruța Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. În această cauză, fostul procuror-șef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

Pe 8 martie 2019, procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție au anunțat că Laura Codruța Kovesi este urmărită penal în cel de-al doilea dosar, pentru constituire de grup infracțional organizat și cinci infracțiuni de complicitate la represiune nedreaptă sub forma participației improprii, surse judiciare precizând că este vorba de dosarul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești.

Fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că procurorii de la SIIJ încearcă intimidarea sa și reducerea la tăcere prin impunerea controlului judiciar.

”Se știa că vor fi mai multe runde de negocieri. Eu am ieșit prima în cadrul audierilor comisiei de specialiști, în Parlamentul European am ieșit tot prima. Aștept rezultatul acestor discuții dintre Consiliul European și Parlamentul European. Am o carieră de 24 de ani ca procuror și niciodată nu am fost cercetată disciplinar. În mod foarte ciudat am ajuns să am patru cercetări disciplinare și peste 40 de plângeri. Se iau tot felul de decizii prin care se încearcă intimidarea noastră și mai nou încearcă să ne închidă gura”, a declarat Laura Codruța Kovesi. În fapt, Laura Codruța Kovesi s-a referit aici despre interdicția primită de a vorbi în presă despre dosarul său, ceea ce se întâmplă în cazul tuturor inculpaților, aceștia neavând voie să facă publice, cum de altfel nici procurorii nu au voie, elemente din cadrul anchetei, până când acestea devin publice în momentul și dacă dosarul ajunge în sala de judecată.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.