Legea achizițiilor publice, modificată

Legea achizițiilor publice va suferi modificări majore. Secretarul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, a anunțat că parlamentarii vor ca până la sfârșitul sesiunii parlamentare pachetul legistativ să fie adoptat. 
 Veste bună în mod special pentru primar. Printre principalele modificări se numără mărirerea pragului de atribuire directă și eliminare condiției de cel mai mic preț. De modificarea legii achizițiilor publice depinde foarte mult și mediul de afaceri privat, care suferă din cauza faptului că cea mai mare parte a proiectelor de investiții din zona autorităților publice locale sau centrale sunt blocate ori se derulează cu foarte mari întârzieri.
În plus, deputatul de Argeș vrea ca la nivelul Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională să fie  înființate structuri care să ofere consiliere primăriilor pentru realizarea de proiecte și pentru accesarea de fonduri europene. 
Situația creată la Curtea de Argeș, unde autoritățile locale sunt nevoite să plătească penalități din cauza unui proiect prost elaborat pentru reabilitarea stației de epurare l-a determinat pe deputatul Mircea Drăghici că vină cu o propunere legislativă prin care la nivelul regiunile de dezvoltare să fie create  entități regionale care să ofere consultanță autorităților locale pentru achizițiile publice. 
 
 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.