Live text și Video! Declarații Liviu Dragnea la Pitești

După comitetul executiv al PSD Argeș, Liviu Dragnea a susținut o conferință de presă comună cu președintele PSD ARgeș ȘErban Valeca și secretarul Camerei Deputaților Mircea Drăghici

Principalele declarații:

Am discutat despre stadion și sala polivalentă. Sala polivalentă, mult mai avansată. Stadionul: L-am rugat pe Ionică să nu slăbească ritmul de implicare a oamenilor care se ocupă de aceste două obiective pentru a fi gata cu documentele pentru CNI și ministerul dezvoltării.

Compania Natională de Investiții vrea ca centura Piteștiului să fie alipită de Pitești-Craiova pentru a fi făcută cu fonduri europene.

Noul pod peste râul Argeș - Eu sunt convins că ori ministerul dezvoltării regionale ori ministerul transporturilor vor demara această investiție.

DN 73, podul de la Dâmbovicioara și viaductul care trebuie făcut acolo pentru că este păcat de o lucrare care se execută.

La Câmpulung, pe DN 73, se face, se reabilitează și la Câmpulung nu se face pentru că este în administrarea orașului. Ce rost are să facem un drum și să îl oprim în orașe?

Multe localități din țară care vor să își înființeze rețele de gaze. Ministerul Energiei trebuie sa faca licitație. Trebuie sa vada daca e rentabilă. Sunt situații în care sunt rețele de gaze în diverse stadii de executie pe care legea a obligat autoritățile locale să le dea în proprietatea distribuitorilor.  Este nevoie de o modificare de  legislație pentru un pachet legislativ pentru rețele de gaze în zona rurală. Am vorbit cu parlamentarii de Argeș, vom vorbi și cu Iulian Iancu.

PNDL 2 - economiile financiare care vor apărea datorită procedurilor de licitație și acestea vor fi îndreptate tot în județul Argeș. În septembrie se va discuta cu ministerul dezvoltarii pentru o relocare.

Nu mă gândesc să cer rejudecarea dosarului referendumului. Îmi mai dă cineva înapoi ce am pierdut dinc auza acestui dosar politic sau în anii de proces? Nu. Pentru mine nu mă interesează prea mult acest articol. Sunt trei motivații pentru modificarea codurilor: transpunerea directivei europene cu privire la prezumția de nevinovăție și proces corect, punerea în corelare cu deciziile CCR și deciziile CEDO. Mâine vor intra în dezbatere aceste modificări ale codurilor penale. Toată lumea e liberă să vină cu amendamente.

 

Întrebarea corectă este de ce a renunțat Argeșul la ministru. Eu am promis în 2016 în campanie și ne-am ținut de cuvânt, dl Șerban Valeca a intrat în guvern. Dl Valeca a decis să nu mai fie în guvern. Motivele sunt ale dumnealui. Când s-a format guvernul Dăncilă am solicitat PSD Argeș să facă propunere pentru un minister. Nu au găsit pentru acel minister o variantă foarte bună. Eu îmi mențin dorința, care este justificată de nivelul organizației PSD Argeș și de calitatea resursei umane, ca din Argeș să fie un ministru, membru în guvernul României. Mai am un motiv pentru care sunt supărat. La Congres, în această organizație, nu au reușit să găsească din cauza unui om o abordare comună pentru a susține un singur candidat pentru funcția de vicepreședinte. Nu înseamnă o slăbiciune, fiind vorba de un singur om. Cred că PSD Argeș ar fi putut fi mult mai dur în privința lui Cătălin Rădulescu. Să nu mai fie așa blânzi. Nu e bine să mergem pe ezitări și să stăm cu oameni care agită oamenii foarte mult.
I-am rugat să fie mai uniți, pentru că ei chiar sunt buni. Au avut performanță la vot.

 

Să înțeleg că majoritatea parlamentară vrea să controleze instituțiile pe care el le controlează acum? Am fost mereu deschiși la consultări, dacă avem cu cine. În privința legilor siguranței naționale, dacă cineva crede că nu ar trebui să le modificăm pentru a permite în continuare protocoale, ca anumite instituții să îndeplinească acțiuni fără nicio legătură cu atribuțiile lor, să fie sănătos. Trebuie schimbate în priml rând pentru că sunt vechi. Am avut o discuție cu dl Hellvig, și SRI vrea să le modifice. Am rugat să existe discuții și pe șefii comisiilor de control ale serviciilor pentru a veni cu propuneri.

Dacă cineva vrea să arunce cu fumigene le spun că nu au nicio șansă. Nu ne abatem.

Nici măcar unu nu a spus că PSD Argeș are o organizație slabă. Mi-au spus despre nemulțumiri pentru acțiuni ale prefectului în 2014, despre faptul că primăriile nu au avut resurse și nici CJ nu a putut să echilibreze aceste bugete.

Am vorbit cu dl Șova să dea explicații clare despre autostrada Pitești-Sibiu și autostrada Pitești-Craiova. NU există riscul ca banii pentru autostrada Pitești-Sibiu să fie pierduți.

E foarte grav dacă președintele a vorbit despre o naționalizare a pilonuli 2 de pensii. Nu e admisibil ca o asemenea autoritatea teoretică să spună o asemenea minciună. Pot produce destabilitate economică, este o informație eronată și o miciună. Nu ne putem juca așa cu cuvintele. Se poate juca Orban, Orban se joacă cu multe, când aleargă și prin parcuri.
Nu va pierde nimeni la pensie. Nimeni nu are pusă în pericol pensia. Nu se intenționează naționalizarea pilonului 2 de pensii.

Sper să mutăm ambasada la Ierusalim. Nu putem aștepta ca toate instituțiile să fie mutate la Ierusalim și noi să rămânem la Tel Aviv.

 

În PSD sunt ofițeri acoperiți? Răspuns: nu există partid fără ofițeri acoperiți.

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.