Mărturie în parlament! Implicarea SRI în destructurarea PSD Argeș. Nicolescu era ascultat și în lift deși mandatul era pe interceptări telefonice

By Noiembrie 22, 2017 1714

Deputatul PSD Mircea Drăghici a vorbit Comisiei de control al SRI despre încercarea de destructurare a PSD Argeş, a precizat, marţi, preşedintele acestui for, Claudiu Manda, el menţionând că acesta a dezvoltat elemente din dosarul său şi al fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu.
Domnul Drăghici şi avocatul său au prezentat conotaţia politică, faptul că în 2009 a venit în judeţul Argeş domnul senator Mircea Andrei, avocat, fost procuror, şi că există elemente în presa vremii şi declaraţii ale primarilor că a fost ameninţat să treacă de la PSD la PDL, cu dosare penale (...) Domnul Drăghici spune că la vremea respectivă obiectivul era destructurarea PSD Argeş, preluarea de primari, de fapt a fost un număr mare de primari care au trecut de la PSD la PDL”, a spus Manda, după audierea în comisie a deputatului Mircea Drăghici.

Potrivit lui Manda, Drăghici a menţionat că pe 15 august 2007 s-a eliberat, la solicitarea ÎCCJ, un mandat de interceptare pe Legea 535, care îl includea şi pe fostul preşedinte CJ Argeş Constantin Nicolescu, privind ameninţări la securitatea naţională, terorism, spionaj, sprijinirea de organizaţii care aduc atingere siguranţei naţionale şi a subliniat faptul că nu a existat niciodată un dosar pentru astfel de fapte referitor la Nicolescu.


"Domnul deputat Drăghici spunea că la vremea respectivă obiectivul era destructurarea PSD Argeș, și, așa cum vă spuneam, preluarea de primari. Și a fost un număr foarte mare de primari PSD care a trecut de la PSD la PDL, la vremea respectivă (...). Avocatul domniei sale (...) ne-a mai spus un lucru, că în contextul interceptărilor, deși mandatul era de interceptare a convorbirilor telefonice, se observă din ascultarea înregistrărilor că de fapt era interceptat și ambiental și în lift și în mașină și în birou, nu știu dacă a spus și în casă. Și ne spunea că acest lucru nu-l găsește în mandatul de interceptare, că acolo este vorba de interceptarea convorbirilor", a afirmat Manda.

Pe de altă parte, potrivit declaraţiilor date de Drăghici şi de avocatul său în faţa Comisiei SRI, în 2009 s-a deschis un dosar împotriva lui Nicolescu pentru fapte corupţie în care se folosesc interceptări din dosarul din 2007. „Întrebarea e cum au ajuns acele informaţii în noul dosar? Trebuie să urmărim noi, Comisia SRI, cum au ajuns informaţiile din 2007 în 2009, pentru că nu e o sesizare, vorbim de un nou dosar”, a arătat Manda.

El a arătat că Drăghici a mai precizat că în 2011 s-a disjuns dosarul lui Nicolescu în care apare ca inculpat, alături de 39 de primari PSD, acuzaţia pentru Drăghici fiind că făcea parte dintr-o companie care elabora strategii de dezvoltare a localităţilor pentru aplicare pe fonduri europene.

„În dosarul din 2011 făcut domnului Drăghici se folosesc elemente din ascultările din 2007 unde era interceptat domnul presupus terorist Nicolescu”, a arătat Manda, care a precizat că Drăghici a mai spus Comisiei SRI că interceptările în cauză au vizat atât şedinţe de partid cât şi întâlniri private.
În același context, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI,  a spus, citat de Agerpres, că deși se vorbește de infracțiuni la Legea siguranței naționale, instituția care a făcut alături de SRI partea de interceptare este DGIPI.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.