Mica Unire, celebrată în cadru restrâns la Pitești

Împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată astăzi, la Pitești, la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Autorităţile au ales să sărbătorească Mica Unire prin ceremonii restrânse, cu respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei.
S-au depus jerbe şi coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar un sobor de preoți a oficiat un Te Deum.
La ceremonie au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, prefectul Radu Perianu și subprefecții Ionuț Bogdan Minciunescu și Lucian Dragoș Predescu, conducerea Garnizoanei Pitești, parlamentari de Argeș și reprezentanți ai partidelor politice, ai asociațiilor de veterani și ai instituțiilor din județ.
În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859 - 1866).

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.