Mii de oameni au protestat la București împotriva modificărilor la legile justiției. Echipă TV agresată

Aproximativ 10.000 de oameni au protestat la București, în fața Guvernului, dar și în alte orașe din țară, față de ordonanța nr.7/2019, inițiată de ministrul Tudorel Toader, care a modificat legile Justiției. Manifestanții își exprimă susținerea față de magistrații nemulțumiți, iar mesajul lor către guvernanți este "Abrogați și apoi plecați!".

Liderii #Rezist din Piaţa Victoriei au intrat într-un conflict cu membrii unei echipe de filmare ai Antena 3. Jandarmii au îndepăratat câteva persoane care au avut comportament agresiv, împotriva acestora urmând a fi luate măsurile legale.

La protestele din Piața Victoriei a ieșit și Dacian Cioloș, împreună cu președintele USR, Dan Barna.

Protestatarii din Capitală au venit încă înainte de ora 18.00, iar numărul lor a crescut continuu.

Patru mii de oameni erau la ora 19.00 în Piaţa Victoriei din Capitală, să potesteze față de OUG nr.7/2019, prin care s-au adus modificări legilor Justiţiei. Și au continuat să sosească protestatari. S-au mobilizat pe rețelele de socializare.

O oră mai târziu, zece mii de oameni veniseră la protestul din fața Guvernului, potrivit cifrelor estimate de unele instituții, a transmits Ionuț Gheorghe pentru Telejurnal. A început să ningă.

Oamenii vor să-i susțină pe magistrați pentru că, spun ei, politicienii nu vor altceva decât să îngenuncheze justiția

Premierul Viorica Dăncilă i-a chemat pe magistrați la discuții, însă aceștia au refuzat și au precizat că ar fi treuit să aibă loc înainte de adoptarea Ordonanței 7.

Manifestanții, cu steaguri și bannere, au scandat împotriva acestei ordonanțe 7 dar şi împotriva Guvernului: "Abrogați și apoi plecați"!, "Justiție, nu corupție"!, "Nu mor procurorii când vor infractorii"!

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.