×

Avertizare

JFile: :read: Imposibil de deschis fișierul: /home/customer/www/proarges.ro/public_html/cache/mod_sp_weather/228-woeid.json

Ministrul Economiei, în Argeș: ”Consiliul Județean Argeș și autoritățile locale oferă mediul propice dezvoltării economice și creării de noi locuri de muncă”

Măsurile guvernamentale de sprijin pentru antreprenori, dublate de facilitățile oferite de administrațiile județene și locale contribuie semnificativ la dezvoltarea economiei.
Stefan Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a fost astăzi în #Argeș unde, împreună cu președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș Ion Mînzînă și prim-vicepreședintele PSD Argeș Cristian Gentea, primar al Piteștiului, a vizitat unități de #producție din domeniul automotive care au beneficiat de ajutor de stat pentru extindere și modernizare.
Sunt două investiții majore care totalizează 115 milioane de euro și au generat peste 700 de locuri de muncă. Cele două noi unități de producție, Beyçelik Gestamp din Dârmănești și Martur Automotive Seating and Interiors din Căteasca, reprezintă o contribuție semnificativă la dezvoltarea economică a regiunii și la crearea de noi locuri de #muncă.
Ștefan Radu-Oprea: ”Vom susține în continuare industria auto din Argeș”
”Aceste #investiții arată că în județul Argeș se dezvoltă permanent platforma industrială. Argeșul este unul dintre cele mai importante județe din România din punct de vedere economic, având ca pivot Dacia. Îi mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă pentru că, prin măsurile luate, Consiliul Județean și autoritățile locale oferă mediul propice dezvoltării economice și creării de noi locuri de muncă. Vom susține în continuare această industrie auto care generează noi locuri de muncă, plus-valoare și creștere economică. Rolul nostru este acela de a înțelege nevoile antreprenorilor, de a veni în sprijinul lor atât prin măsuri guvernamentale, cât și prin măsuri la nivel județean și local. Am discutat astăzi în Argeș despre învățământul dual și despre cum putem pregăti mai bine forța de muncă și îi îndemn pe antreprenori să folosească schemele guvernamentale de finanțare pentru a se dezvolta și pentru a accesa tehnologii noi. Firmele se pot dezvolta astfel durabil, stabil și pot genera locuri de muncă mai multe și mai bine plătite”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.
Ion Mînzînă: ”În Argeș sunt create toate condițiile pentru dezvoltarea pe orizontală a industriei auto”
”Acolo unde există o implicare totală a administrației locale, județene, guvernamentale vine și succesul. Succes care se traduce prin crearea de noi locuri de muncă pentru argeșeni, prin faptul că tot mai mulți investitori se orientează către această zonă. În Argeș sunt create toate condițiile pentru dezvoltarea pe orizontală a industriei auto care este legată de Uzinele Dacia din Mioveni și Ford din Craiova. Odată cu finalizarea Autostrăzii Pitești - Sibiu și a Drumului Expres Pitești - Craiova sunt convins că vor urma și alte investiții private majore în Argeș.”, a declarat Ion Mînzînă.
Beyçelik Gestamp, o companie multinațională turco-spaniolă, și-a extins prezența în Argeș printr-o nouă fabrică în comuna Dârmănești. Noua unitate de producție, situată chiar vizavi de actuala fabrică, care numără deja 800 de angajați, va adăuga încă 200 de noi locuri de muncă. Fabrica, cu o suprafață de 22.000 de metri pătrați, va produce componente auto pentru mărcile Dacia și Ford Otosan.
În același timp, compania Martur Automotive Seating and Interiors, parte a grupului turc Üstünberk, a demarat lucrările pentru extinderea fabricii sale din Căteasca. Această investiție sprijină producția de scaune auto pentru modelele Logan și Sandero de la Dacia. Jumătate din suma totală a investiției este asigurată printr-un ajutor de stat.
Ministrul Ștefan-Radu Oprea și Ion Mînzînă au mers apoi la Teolin Express Logistic Start UP din comuna Leordeni, o firmă locală care a fost premiată de Ministerul Economiei în cadrul programului național Start-Up de sprijin pentru antreprenori.
La unitățile economice amintite mai sus au fost și parlamentarii PSD Cristina Stocheci, Ovidiu Puiu, Pavelescu Nicolae și Nicolae Georgescu, vicepreședintele CJ Argeș Adrian Bughiu, administratorul public al județului Cristi Puiu și primarii Emilian Ciolan (Dârmănești), Liviu Florin Năstase (Căteasca) și Marian Ibric (Leordeni).

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.