Ministrul Muncii, noutăți pentru angajații din administrație

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a precizat, după întâlnirea cu cei din sindicatele reprezentative din domeniul administrației publice locale, că prin noua lege a salarizării se dorește o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaționale cât și pe verticală, adică ”la muncă egală, plată egală”. Totodată, se dorește ”o formulă care să aducă performanță în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă și a una variabilă”.
Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat, încă o dată, că avem nevoie de o administrație eficientă, orientată către cetățean, iar în acest sens, o lege a salarizării în sectorul bugetar care să stimuleze performanța reprezintă un obiectiv esențial.
Ministrul a arătat că se dorește o lege a salarizării bazată pe echitate. De asemenea, reprezentanții sindicatelor s-au arătat interesați să contribuie la elaborarea unei legislații care să aducă stabilitate și predictibilitate.
„Prin noua lege a salarizării ne dorim o reierarhizare care să aducă echitate atât în interiorul familiilor ocupaționale cât și pe verticală. Adică la muncă egală, plată egală. De asemenea ne dorim să avem o formulă care să aducă performanță în sectorul bugetar printr-un sistem de salarizare compus dintr-o parte fixă și a una variabilă” a mai completat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.