Mircea Drăghici: Este oficial! Construcțiile și IT ne clasează în cele mai performante patru industrii din UE

În ciuda faptului că în plan politic discutăm de o adevărată criză, în care președintele refuză să pună în aplicare Constituția și să numească noi miniștri, iar guvernul Orban susținut de Klaus Iohannis nu se știe dacă va trece, măsurile economice luate de guvernul PSD dau în continuare roade. Aspectul a fost confirmat și de deputatul PSD Mircea Drăghici, într-o postare pe Facebook. "Economia României se bazează pe Industrie, IT și Construcții! O demonstrează cu date și cifre Eurostat, care arată că, anul trecut, cel mai important rol l-a jucat industria (26,1% în RO vs. 19,1% media UE), țara noastră performând și în sectorul IT (5,8% în RO vs. 5,2% media UE) și în cel al Construcțiilor (6% în RO vs. 5,5% media UE). Așa arată, de fapt, economia noastră astăzi: efervescentă, performantă, cu un ritm impresionant și susținut de creștere. Pentru că #NeRespectămPromisiunile", a scris deputatul PSD de Argeș.
Acesta a postat și un link cu un articol despre cele mai recente date publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat) care arată că industria a reprezentat anul trecut cea mai semnificativă activitate economică din Uniunea Europeană în funcţie de producţia generată, reprezentând 19,1% din valoarea totală brută adăugată. Conform Eurostat, statele cu cel mai ridicat procent au fost: Irlanda (36,5%), Cehia (30,2%), Slovenia (26,9%) şi România (26,1%). Practic, România a avut cel a patra cea mai seminificativă activitate economică din UE.
De asemenea, industria a fost cea mai semnificativă activitate economică în 2018 şi în Slovacia (25,7%), Germania (25,4%), Polonia (25%) şi Ungaria (24,8%), informează agerpres.ro.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.