Mircea Drăghici: OMS ne spune să deschidem școlile, România le închide! Guvernul a îngrădit accesul la Educație, nu și cel la mall!

Deputatul Mircea Drăghici consideră că România ar trebui să acționeze similar cu celelalte țări din Europa pentru a combate efectele pandemiei, dar și pentru a menține activă economia și viața socială. Deputatul de Argeș susține că, în timp ce OMS recomandă cursurile față în față, în timp ce în Europa, în ciuda măsurilor dure luate în cele mai multe state, școlile au rămas deschise sau au fost redeschise, în România este încălcat accesul la Educație.
"Este greu de înțeles de ce guvernanții permit organizarea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare, mall-urile sunt deschise, de multe ori și sălile de noroc, dar școlile sunt închise. Este de neînțeles de ce la începutul școlii ni se spunea nouă părinților, cadrelor didactice și elevilor că școala este un mediu sigur, controlat, iar acum nu mai este. A crescut numărul infecțiilor în toată țara, dar înainte de cursuri, toți elevii treceau prin triaj.  Școala online își arată marile deficiențe. 40% dintre copii practic nu fac deloc cursuri, cadrele didactice nu au fost pregătite, cursurile nu au fost adaptate acestui sistem. Nu mai vorbim de nevoile sociale, afective și importanța pedagogiei, mai ales la clasele mai mici. Este absolut nevoie să se redeschidă școlile și să se permită accesul copiilor la Educație așa cum se întâmplă în Italia, în Spania, în Irlanda, în Franța, în Anglia, Portugalia și Germania", a subliniat Mircea Drăghici.Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.