Mona Pivniceru: La plecarea din funcţie am lăsat un proiect de hotărâre privind lichidarea arhivei SIPA

Mona Pivniceru, judecător CCR și fost ministru al Justiției în Guvernul USL, a fost audiată marți, 17 aprilie, în Comisia SIPA din Parlament. Aceasta le-a relatat membrilor comisiei demersurile pe care le-a făcut în legătură cu arhiva fostului serviciu de informații al Ministerului Justiției. Alături de Mona Pivniceru au mai fost audiați și Rodica Stănoiu și Robert Cazanciuc.

„Întrebarea a fost ce demersuri am făcut în perioada mandatului meu în legătură cu arhiva SIPA. Am explicat comisiei că la plecarea mea din mandatul de ministru al Justiției era pe site-ul Ministerului Justiției un proiect de hotărâre de Guvern cu privire la lichidarea acestei arhive, în sensul intrării în ea a unei comisii compusă din reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai Arhivelor Naționale, observatori din partea magistraților judecători și procurori, care urmau să verifice documentele legate de pensii, iau restul documentelor să fie depuse la Arhivele Naționale și secretizate pe 50 de ani. Înțeleg că domnul ministru Toader a reluat cumva, în linii mari, același proiect, deja este Hotărârea de Guvern în vigoare”, a declarat Mona Pivniceru.

Judecătoarea CCR a negat că în perioada în care a fost ministru a existat o presiune din partea serviciilor de informații cu privire la numirea șefilor de parchete. Pivniceru a refuzat să comenteze aspecte legate de revocarea șefei DNA și celebra „listă neagră” a Comisiei Europene.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.