Oficial: Comisie de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat înființarea Comisiei de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din 2009, cu 241 voturi "pentru" și 86 "împotrivă". Social-democratul Mihai Fifor a fost ales președintele comisiei din care fac parte parlamentari ai tuturor partidelor.   
Parlamentarii au adoptat și un amendament care specifică faptul că viitoarea comisie nu va putea ancheta aspecte care vizează începerea urmăririi penale prin infracțiunile prevăzute în comunicatul Parchetului. Printre obiective se numără verificarea dispozițiilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din 2009 precum și a rezultatului scrutinului.

În regulamentul de funcționare a Comisiei de anchetă au fost introduse și modificările la Regulamentul Camerei cu privire la obligativitatea prezentării la audierile care au loc în cadrul acestui for.

Parchetul a început o anchetă penală în rem cu privire la alegerile din 2009, după ce jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit recent că în seara alegerilor prezindențile acasă la Gabriel Oprea ar fi existat o celulă de criză formată din politicieni și șefi de instituții de forță care ar fi putut influența rezultatul votului.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.