Olguța Vasilescu a reușit să stopeze Guvernul Orban care dorea ștergea de datorii imense ale Raiffeisen Bank

Olguța Vasilescu a reușit să stopeze, prin aducerea în spațiul public a unui proiect pregătit de Guvernul Orban, ștergerea unei datorii de un miliard de lei pentru Raiffeisen Bank, izvorâtă dintr-o decizie a ÎCCJ. Potrivit capital.ro, de aceeași OUG ar fi urmat să beneficieze și BCR. Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a precizat că adoptarea ordonanţei de urgenţă a fost amânată, pentru că actul normativ nu avea toate avizele necesare.

"Circul de stat s-a mutat la Palatul Victoria! Se da o ordonanta pe sfertul de ora, fara sa fie avizele necesare, lucrata pe genunchi de angajatii ministerelor adusi de acasa ca sa lucreze noaptea ca hotii!

Au aprobat si scutirea bancilor de 1,3 mld lei, bani datorati statului ca urmare a unor hotarari judecatoresti. Nu mergeti dupa fenta! Nu clientii trebuiau sa plateasca, aceea e alta poveste, ci bancile!

Printre cele scutite e si una al carei director sarea in piata ca mingea, alaturi de angajatii sai, la protestele contra guvernelor PSD. Acum isi primeste plata, ca doar nu ingheta ca fraierul pentru principii! Vedeti? Daca nu au venit si copiii sa tipe sa plece PSD, nu merita alocatii! Cica nu au bani pentru alocatii si pensii si autostrazi! Bine ca au pentru banci!", scrie Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Și într-adevăr, Ionel Dancă a confirmat că guvernul Orban, în condițiile în care ministrul de Finanțe ne-a împrumutat deja cu miliarde de euro de la începutul anului, inclusiv la bănci, a vrut să șteargă această datorie stabilită în urma unei decizii a Înaltei Curți.

La finalul ședinței de Guvern, șeful Cancelariei premierului a precizat că adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a fost amânată, pentru că actul normativ nu avea toate avizele necesare: „Este un proiect de lege pentru exonerarea clienților sistemului de economisire-creditare, așa-numitul sistem banca pentru locuințe, un proiect de lege depus la Parlament la finalul sesiunii parlamentare trecute. A fost prezentată soluția unei Ordonanțe de Urgență pentru reglementarea acestei situații, însă proiectul de act normativ nu a mai intrat pe ordinea de zi pentru că nu avea toate avizele necesare”.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.