Omul de afaceri argeșean Corin Boian a turnat-o pe Udrea: Banii se duceau la PDL!

By Octombrie 02, 2016 2837

Doi martori denunţători din dosarul Gala Bute, omul de afaceri argeșean Corin Boian şi Adrian Gărdean, au spus vineri, în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că au dat o valiză cu 900.000 de euro pentru deblocarea plăţilor necesare pârtiilor din Borsec, Straja si Parâng, scrie presa centrală.

Partenera lui Corin Boian în firma care dădea șpagă oamenilor Elenei Udrea era Cristian Diculescu, nimeni alta decât fosta președintă a organizației de femei a PDL Argeș. 
Suma ar fi reprezentat "comisionul" de 10% din totalul contractelor. "Banii erau in bancnote de 500 de euro. Am venit de la Pitesti la Gărdean la biroul sau din Băneasa, de la Aviatia Utilitara. Gărdean a completat suma cu 300 de mii de euro in birou, tot in bancnote de 500 de euro. Am plecat amandoi spre minister. Gardean a intrat cu geanta. Eu am ramas in parcare", a spus Corin Boian, care a precizat că suma era de fapt "comisionul de 10%, erau bani politici, mergeau în politică". Coincidenţă sau nu, după ce banii au rămas în biroul Gheorghe Nastasia, plăţile au fost deblocate. Boian continuă seria dezvăluirilor:
"Banii mergeau in politica PDL-ului. Ceea ce m-a determinat sa sustin asta este ca, din discutiile cu Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, acesta mi-a cerut sa semnez un contract de publicitate cu Evenimentul Zilei. In opinia mea, aceasta publicatie promova politica PD-L. Am semnat, in 2012, un contract cu Evenimentul Zilei de aproximativ 400.000 de lei. Firma mea, SC Trans Euro Center nu avea nevoie de aceasta publicitate. Am platit o transa de 80.000 de lei. Nu am mai platit pentru ca nu se justifica. Din Punctul meu de vedere si Gala Bute a fost un eveniment politic. Gardean mi-a spus ca, in urma discutiilor purtate cu ministrul Udrea, i s-a cerut ca relatiile cu MDRT sa fie realizate de catre Nastasia Gheorghe", a adăugat martorul.
"Ştiu de la Gărdean că la 6 luni după eveniment (n.r. Gala Bute) i s-a cerut să plătească nişte contracte neachitate", a conchis Boian.
 Ajuns şi el în faţa judecătorilor, Adrian Gărdean a spus că îşi menţine declaraţiile făcute la DNA. Reprezentat al firmei Termogaz (care a reabilitat sediul Curții de Apel Pitești), care la acea vreme avea în derulare contracte cu domeniile schiabile Borsec si Cavnic, Gărdean spune că lucrările se făceau, dar primăriile întârziau în mod voit plăţile din cauza Ministerului Dezvoltării, insituţia care coordona de la centru distribuirea fondurilor necesare. "Ştiam că Ştefan Lungu lucrează la MDRT si i-am cerut sa se intereseze de ce întarzie platile. Dupa doua saptamani m-am intalnit cu el in biroul din Baneasa. Mi-a spus ca exista o cutumă la ministerul Dezvoltarii, sa se plateasca 10 la suta din valoarea contractelor pentru deblocarea banilor. Comisionul era pentru campania electorala. Am convenit cu el sa platesc 10% din sumele ce vor fi decontate pentru cele doua contracte ale firmei", a povestit omul de afaceri.
Citește și
Denunț: Cum ducea Boian șpaga cu sacoșa Elenei Udrea

Cristina Diculescu și Corin Boian, prinși în dosarele penale ale Elenei Udrea

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.