Pe cine mizează PSD Argeș pentru un post de vicepreședinte la nivel național

By Martie 02, 2018 1555

PSD Argeș va propune candidatura lui Șerban Valeca pentru o funcție de vicepreședinte la Congresul Extraordinar care va avea loc săptămâna viitoare. Asta, dacă va fi acceptată o modificare de statut care să permită șefilor de organizații județene să fie și vicepreședinți la nivel județean. Argeșul va avea 155 de delegați la Congres, fiind una din cele mai numeroase delegații.

Șerban Valeca pare să fie unicul candidat pe care PSD Argeș îl poate propune pentru o funcție de cel mai înalt nivel în plan politic sau administrativ. De la venirea la guvernare a PSD, Valeca a fost singura propunere de ministru și acum, când la congresul de sâmbăta viitoare s-ar putea lăsa cu alegeri pentru funcțiile de vicepreședinte, a fost nominalizat drept candidat pentru unul din aceste locuri. Asta dacă se va accepta o modificare în statut. Dacă nu, social-democrații argeșeni se vor reuni într-o nouă ședință, între comitetul executiv de la nivel central și Congres, pentru a venit cu o altă propunere. 

Deputatul Simona Bucura Oprescu a afirmat că în ședința de ieri, primarul de la Aninoasa, Ștefan Benonie, a mai făcut două propuneri pentru a fi susținute de PSD Argeș pentru vicepreședinte la nivel național: deputatul Cătălin Rădulescu și secretarul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici. "Nu știu dacă cei doi colegi doresc, înțeleg că nici nu au participat la ședința de ieri. Noi vom vedea însă după Comitetul Executiv de la nivel național dacă va fi acceptată acea modificare de statut. Eu consider că un președinte de filială are reprezentare îndeajuns de mare pentru județul pe care îl conduce pentru a fi vicepreședinte și ar fi cel mai îndreptățit pentru un astfel de post. Pe de altă parte, dacă modificarea nu va fi acceptată, vom avea o altă ședință în care vom nominaliza o altă propunere. PSD Argeș are destui colegi, inclusiv cei doi care au fost propuși, care să poată ocupa o funcție de vicpreședinte la nivel național", a afirmat Simona Bucura Oprescu.   

 

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.