PNL: Datorii de 6 milioane de euro și AEP refuză să deconteze banii din campanie

By Martie 24, 2017 670

PNL are datorii de 6 milioane de euro! Motiv pentru care, orgnizațiile județene trebuie să plătească lunar sume către centru pentru a scoate din marasm partidul. Altfel spus, liberalii din Argeș, care și așa abia strâng bani, sunt sufocați de contribuțiile celor de la centru. Cea mai grea moștenire a lăsat-o Alinuța Gorghiu. Din cauza datoriilor, PNL a rămas doar cu fostul sediul al PDL din Modrogran. Și mai interesant este că AEP refuză să ramburseze o sumă extrem de consistentă celor de la PNL de la alegerile parlamentare pentru că nu ar fi fost folosită corectă. Adică, PNL a făcut plăți nelegale. De precizat că și Curtea de Conturi a ajuns la aceleași concluzii.

PNL s-ar putea alege cu dosar penal din cauza lui Felix Tătaru, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.  Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a găsit mai multe nereguli la partid, după campania electorală. Problemele au apărut la serviciile oferite de Felix Tătaru.  Din informațiile obținute pe surse din PNL, cei de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au descoperit că cei de la firma lui Felix Tătaru au emis o factură pentru o machetă folosită de mai multe filiale ale partidului, ceea ce ar însemna evaziune fiscală și spălare de bani.

PNL are termen până pe 27 martie să prezinte toate facturile.

PNL acuză că omul lui Traian Băsescu, cel care s-a ocupat de campania de imagine a partidului la alegerile parlamentare, Felix Tătaru, le-a dat țeapă cu nu mai puțin de 300.000 de euro.

Dincolo de disperarea și stilul abject prin care s-a autotransformat în victimă spunând că la mijloc ar sta o campanie împotriva PNL și a ei, deși nu era cazul, în conferința de presă Raluca Turcan a dat, la Pitești, vina pe cei care s-au ocupat de campania electorală anul trecut, atunci când președinte era Alina Gorghiu, deputatul originar din Curtea de Argeș. Turcan a recunoscut că AEP a făcut solicitări pentru anumite neînțelegeri,  iar cei care au gestionat campania electorală au fost nevoiți să răspundă. ”Am primit într-adevăr o solicitare de la AEP să se ofere niște răspunsuri la niște neclarități pe care ei le au. De răspuns în scris au răspuns cei implicați în campania trecută. Eu sunt președinte interimar dar nu am fost în situația de a oferi nici măcar un cuvințel cu semnătura mea pentru că nu am fost implicată. Știu doar că în ședințele politice naționale, și acesta este un aspect pe care merită să-l rețineți, am fost printre puținii care au spus că orice contract cu organizațiile județene trebuie să aibă la bază cerere de ofertă, produs livrat, factură plătită. În gestionarea alegerilor trecute au fost trei persoane care au semnat pentru ceea ce înseamnă contract PNL la nivel național. Dacă există persoane care trebuie să dea informații suplimentare pentru modul în care, sper eu, corect s-au cheltuit banii, acestea sunt persoanele care trebuie să vă ofere informații”, a explicat Raluca Turcan.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.