PNL și USR, tensiuni la cote maxime. Cîțu vrea demisia de onoare a lui Voiculescu, USR îl ține în brațe pe ministrul Sănătății. Moșteanu aruncă nucleara

Tensiunile dintre PNL și USR au refulat după momentul sinistrei evacuări în noapte a pacienților operați de la spitalul Foișor, pentru ca aceasta să devină spital covid. Evacuare semnat prin ordin de Vlad Voiculescu și Arafat și pusă în operă magistral de managerul de la spital. Acum e ședință la PNL, urmează o alta în Coaliție. Cioalcu se face și el că face opoziție și a cerut o ședință. Poate PSD depune moțiune de cenzură, poate una simplă, la adesa lui Voiculescu. Deci, PSD crede că nu pică guvernul! Doamne ferește, având în vedere că social-democrații încasează procente în fiecare săptămână de guvernare PNL-USR-UDMR!
Între timp, Florin Cîțu și Vlad Voiculescu acești Beavis and Butt-Head ai politicii românești care au ajuns să conducă țara fix într-o criză pandemică, s-au gândit să țină o conferință de presă. Separat, dar împreună, pentru că au vorbit cam pe aceeași temă, simultan, însă din scene diferite. Apoi, roackerul Cîțu, care se umfla în pene că el nu discută remanierea ci o face, a sugerat, cu blândețe, pe Facebook, o demisie de onoare a lui Vlad Voiculescu. Nu a cerut-o nici după cele două spitale unde au ars pacienți în foc, nici după deficiențele majore din sistemul de sănătate sau gafele lui Vlăduț A cerut acum. Desigur, nu a dat niciun nume. Poate așteaptă și de la Vlad Voiculescu, și de la Nicușor Dan, primarul Capitalei care are în administrare Spitalul Foișor, și a managerului spitalului și a lui Arafat. Nu știm, că a uitat să își încordeze mușchiul de premier: „Este un lucru pe care l-am cerut de la toţi miniştrii: transparenţă, coerenţă, profesionalism. Aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanţelor sau aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Referitor la situația de la Spitalul Foișor: este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, a reacționat Cîțu.
Vicepremierul Dan Barna susține că Voiculescu are în continuare sprijinul total din partea partidului său, USR. La rândul său, Vlad Voiculescu susține că el nu are nicio vină, aruncând pisica în curtea managerului spitalului.

Liberalii Bode și Rareș Bogdan se iau nițel și de Arafat. Ar avea o vină pentru cum a gestionat evacuarea. Ministrul de interne spune și el că este inacceptabil cum s-a făcut evacuarea, deși jandarmii ministerului nu prea au reușit să țină deoparte presa și protestatarii de săracii pacienți care după ce că erau urcați în mașini noaptea, pe frig, abia operați, s-au mai trezit și înconjurați de numeroase persoane nepurtătoare de mască și deci s-au aflat în ingrata postură de a deveni și posibili contacți.

 

Nucleara a fost aruncată de Ionuț Moșteanu, deputatul de Argeș și liderul deputaților USR care a ars o rangă direct în dinți premierului Cîțu:

„Prim ministrul a declarat în seara asta că fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. Deși foarte multe spitale nu sunt în subordinea Ministerului.

În spiritul reformei la care ne-am angajat împreună îi propun prim ministrului să demareze trecerea tuturor spitalelor în subordinea Ministerului Sănătății și să începem acest demers cu spitalele MAPN, SRI, SIE, MAI. Am auzit că acolo e mai mult loc, sunt mai bine dotate, e o atenție mai mare față de bolnavi. Nu trebuie să existe români ”speciali” în lupta cu boala. Haideți să facem asta!

Și apoi continuăm cu celelalte, cu spitalele județene ”confiscate” de baronii locali”, scrie Ionuţ Moşteanu pe Facebook.

Singurul care tace este Klaus Iohannis. Omul doar provește cu atenție și îngrijorare. Îi e frică să nu plece USR de la guvernare și să facă majoritate pentru a ține PNL la putere cu Pe-Se-De!

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.