Polițiștilor le-a fost majorat salariul cu 10%

By August 04, 2017 1151

Ministerul de Interne, Carmen Dan, a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că propune majorarea cu 10% a salariilor de funcţie ale poliţiştilor şi cu 15% a salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, explicând că se elimină astfel unele discrepanţe intervenite în salarizarea dintre militari şi funcţionarii publici cu statut special, notează news.ro.

Propunem pentru salariile poliţiştilor din Ministerul Afacerilor Interne o majorare cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie. De asemenea, propunem o majorare cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, cu excepţia personalului civil care a beneficiat deja, din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi a instituţiilor aflate în subordinea sa -  Carmen Dan la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul de Interne a explicat că astfel vor fi eliminate unele discrepanţe intervenite în salarizarea dintre militari şi funcţionarii publici cu statut special constatate prin majorarea salariilor cu 15% în ceea ce priveşte personalul militar şi civil.  Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat, luni, că salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%. Ea a precizat că pregăteşte actul normativ pentru şedinţa de Guvern din această săptămână şi că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia. Ministrul anunţă că vor fi angajaţi 4.000 de oameni în sistem şi că pensionarea din MAI în condiţiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.