Prefectura, după vizita lui Miuțescu: Nu există risc de contaminare cu Coronavirus!

Instituția Prefectului Argeș anunță că nu există niciun risc de contaminare cu noul coronavirus la nivelul Prefecturii, după ce liderul PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a fost în vizită la prefectul Emanuel Soare, după ce a fost în prezența senatorului PNL Vergil Chițac infectat cu noul coronavirus. Adrian Miuțescu a luat decizia de a se izola la domiciliu și a solicitat să îi se facă testul.  Prefectura anunță că izolarea la domiciliu este o măsură necesară doar în cazul persoanelor care au avut contact direct cu cei infectați.

"Astăzi, 13.03.2020, Prefectul Județului Argeș, domnul Emanuel Soare a primit vizita domnului Adrian Miuțescu, Președinte AVAS, membru al Biroului Permanent Național al PNL. Temele abordate au avut în vedere situația măsurilor luate la nivel național privind Covid-19. În timpul discuției, cei doi au aflat din comunicatul televizat al premierului Ludovic Orban că membrii Biroului Național al PNL vor intra în autoizolare la domiciliu.
Imediat după comunicatul Primului Ministru a fost solicitată prezența reprezentanților DSP în clădirea prefecturii în vederea prelevării de probe Domnului Miuțescu, conform procedurilor.
Menționăm faptul că numai persoanele care au avut contact direct cu cei depistați pozitiv efectuează testele de coronavirus, caz în care se impune măsura izolării la domiciliu.
În aceste condiții, nu există niciun risc de contaminare cu virusul Covid-19 la nivelul Prefecturii Argeș, neimpunându-se condițiile pentru prelevarea de probe sau de izolare la domiciliu a altor persoane.
Prefectul Județului Argeș îndeamnă cetățenii să fie calmi, să nu intre în panică și să respecte regulile stabilite de către autoritățile statului pentru prevenirea răspândirii coronavirusului", se arata in comunicatul Instituției Prefectului Argeș.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.