Președinte vs Președinte în PSD! Dîncu: PSD nu exclude o guvernare cu PNL! Ciolacu: PSD exclude o guvernare cu PNL!

Revenit de ceva timp în PSD, și prea mult băgat în seamă de actuala conducere, Vasile Dîncu, sociologul cu legături strânse cu aștrii și cunoscutul lider al grupului de la Cluj (zonă un PSD nu mai face performanță de vreo 30 de ani încoace), și-a adus aminte de marea dragoste USL! Așa se face că, într-un interviu pentru România Liberă, Dîncu, acum Președinte al Consiliului Național al PSD, a declarat nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, precizând că PSD nu va accepta să fie a doua sau a patra roată de la căruţă în această situaţie. Adică, PSD să dea premierul. Dîncu a mai spus că electoratul PSD îl place mai degrabă pe Ludovic Orban (la cât de mult i-a scuipat de social-democrați Orban, sunt semne de întrebare).
La scurt timp, apare și replica lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, luat prin surprindere cumva de afirmațiile clujeanului. El a subliniat că decizia partidului este ”foarte clară” și că PSD nu va face guvern cu PNL. El a mai spus că Vasile Dîncu a exprimat o poziție personală. Mai mult, Ciolacu a afirmat că PSD este gata să intre la guvernare, dar fără PNL, USR sau Plus.

”Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL! Sub nici o formă nu te poți alia cu Cîțu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul. Nu putem să ne aliem cu Turcan care vrea ca românii să nu mai apuce pensia. Nu te poți alia cu Ghinea care consideră că fondurile europene sunt doar apanajul firmelor de consultanță, iar românii doar plătitorii contribuției anuale la fondul UE.

După alegerile din decembrie anul trecut, PSD a propus o soluție rațională în contextul pandemic și economic de atunci, și anume, formarea unui guvern de uniune națională, cu premier Alexandru Rafila. Din păcate, președintele Klaus Iohannis a nesocotit dorința românilor de a avea un guvern care să ofere soluții concrete la problemele majore din societate: pandemia și criza economică. Eșecul actualei coaliții de guvernare demonstrează că PSD a avut dreptate.

PSD este pregătit să își asume guvernarea dacă moțiunea de cenzură va trece, dar în niciun caz nu va forma un guvern cu personaje precum Cîțu, Turcan, Barna sau Ghinea. Și nici cu un partid ale cărui valori sunt doar traseismul, clientelismul și corupția generalizată”, a declarat Marcel Ciolacu pentru G4Media.ro.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.