Primarul de la Micești a făcut scandal ca la ușa cortului pentru că nu a fost ales prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor

By Iunie 29, 2016 2286

Scandal ca la ușa cortului în ședința extraordinară a Asociației Comunelor din România, filaiala Argeș. Pe primarul de la Micești, Dumitru Voicu, l-a luat capul după ce a văzut că a pierdut funcția de prim-vicepreședinte al Asociației pentru care candidase, în favoarea lui Vasile Leau, primarul de la Boteni.

Dumitru Voicu a început inițial cu amenințările că va contesta legalitatea acestei ședințe, chiar dacă, înaintea votului pentru funcțiile din cadrul comitetului director, a votat și el că este de acord cu există cvorumul necesar. Ulterior, a început să îi jignească pe unii dintre primarii aflați în sală, care au avut reacții mai puțin apreciative la adresa sa. "Eu nu discut cu primari care nu au făcut decât seralu"l, a spus el. "Cu seralul, cu altceva, oamenii îștia își fac datoria și treaba în comunele lor. Poți contesta ședința. Nu e nicio problemă. Tu contești multe. Dacă vrei, te și exclud! Nu ai ridicat mâna și ai fost de acord că există cvorum? Când a ieșit afară și a văzut că băieții l-au vrut pe Leau prim-vicepreședinte, s-a supărat. Poți să contești!", a reacționat Ion Dumtriu, primarul de la Albota, care a fost ales președinte al Asociației, în timp ce Toader Ion, de la Cetățeni, a fost ales președinte executiv. Iar Vasile Leau a fost validat prim-vicepreședinte.

De remarcat că, dacă inițial s-a dorit ca acest comitet director să fie restrâns la o formulă de 11 membri, din 13, la intervenția primarului ALDE de la Coșești, Nicolae Pană, s-a revenit la formula de 13 membri, unul dintre ei fiind chiar primarul de la Coșești. "Eu mă bucur când apar oameni care doresc să se implice", a declarat Ion Dumitru.

 

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.