Proiectul de lege care introduce cursurile de pilotaj defensiv pentru creșterea siguranței pe drumurile publice, la comisia de Transporturi

Săptămâna viitoare va intra în dezbaterea Comisiei pentru Transporturi proiectul de lege inițiat de deputații Mircea Drăghici și Alfred Simonis, proiect ce vizează stimularea și dezvoltarea conducerii auto defensive la nivelul cetățenilor cu drept de conducere, din cadrul companiilor publice sau private.
Dacă va fi adoptată, legea va permite și deducerea cheltuielilor cu aceste cursuri, chiar dacă sumele nu sunt foarte mari - în Europa, contravaloarea cursului este de aproximativ 120-200 euro. Ideea inițiatorilor a fost aceea că în acest fel șoferii obișnuiți vor fi stimulați să participe la astfel de cursuri și vor avea astfel cunoştinţele de bază pentru a şti cum pot preveni situaţiile periculoase în trafic, cum se controlează un derapaj, cum pot acţiona în caz de răsturnare cu maşina, cum se pot elibera din habitaclul unei maşini răsturnate sau cum pot scoate pasagerii dintr-o maşină răsturnată şi avariată pentru a le acorda primul ajutor.
„Pe lângă starea drumurilor şi a parcului auto, un rol major în producerea de accidente rutiere îl are nivelul de pregătire al şoferilor. România este obligată, conform Programului Uniunii Europene pentru Siguranţă Rutieră, ca până în 2030 să scadă numărul de accidente rutiere la jumătate. Statisticile pentru 2018 privind siguranţa rutieră, publicate de Comisia Europeană, plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte siguranţa rutieră”, au subliniat, în expunerea de motive, deputații Mircea Drăghici și Alfred Simonis.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.