Război total între doi lideri de la PSD și PNL. Drăghici face praf previziunile apocaliptice ale lui Câțu

Deputatul PSD de Argeș Mircea Drăghici a vorbit despre predicțiile apocaliptice făcute de Florin Cîțu vizavi de economia românească. Secretarul Camerei Deputaților a făcut referire la analizele pe care liberalul le face constant, acestea fiind contrazise de realitate.

”Florin Cîțu acest Ministru de Finanțe al Guvernului din Umbră. În cadență de ceasornic, fostul bancher, actualul senator și vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, intervine constant cu analize și predicții asupra evoluției economice a României. Lansate în spațiul public în momente-cheie, intervențiile economistului par să fie fundamentate pe scopul deconstrucției minuțioase a fiecărei măsuri economice, propuse de actuala guvernare.

Dincolo de obiectivul politic al analizelor sale, argumentele senatorului Cîțu sunt definitive, de netăgăduit dar complet contrazise de realitate.

Practic pe tot parcursul lui 2017, economistul a susținut, pe rând, incapacitatea statului de a plăti pensii și salarii, ca și scăderea investițiilor - când în realitate nivelul acestora a crescut în 2017 față de 2016.

Mai mult, în anul în care România avea cea mai mare creștere economică din UE, Florin Cîțu avertiza că țara se află într-o situație sumbră, în pericolul unei crize profunde.

Predicții din 2017, reluate în 2018

Predicțiile care nu s-au împlinit in 2017 au fost reluate și în 2018. Ne apropiem rapid de finalul său, însă nimic nu pare să arate că ne îndreptăm către destinul Venezuelei, pe care senatorul avertiza că-l vom urma.

Recent, în aceeași zi în care guvernul anunța majorarea salariului minim, Florin Cîțu promitea înghețarea salariilor în 2019. În opinia sa, "creșterea salariului minim (este) o decizie politică disperată a unui guvern care încă mai speră să le ascundă românilor că economia este în criză."

Pentru că da, și în 2018 aflăm că România intră în criză, "mult mai devreme decât ne așteptam".

Până acum toate măsurile luate de guvern s-au dovedit benefice pentru economie și pentru bunăstarea românilor. Deci toate predicțiile apocaliptice, ale lui Florin Cîțu, acest Ministru de Finanțe al Guvernului din Umbră, au fost baliverne”, a scris Mircea Drăghici pe Facebook.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.