S-a decis! Congres PSD pe 29 iunie. Ce mandat a avut Valeca

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a spus că în cadrul Congresului PSD din 29 iunie se va alege un nou președinte al PSD, iar candidatul la prezidențiale va fi ales în toamnă, după ce vor fi efectuate sondajele. În cadrul acestui Congres trebuie modificat statutul și apoi ales un nou președinte al PSD. În prezent, președintele PSD este ales de către toți membrii partidului, dar se dorește revenirea la sistemul de alegere în interiorul Congresului.
Ulterior, liderii PSD vor alege candidatul la alegerile prezidențiale.
"Trebuie să reglăm foarte multe lucruri: în primul rând trebuie să dăm legitimitate conducerii să își asume rezultatul la alegerile prezidențiale. Acest Congres va fi unul premergător acelui Congres în cadrul căruia se va alege candidatul la prezidențiale.  
După ce vom termina cu sondajele, după ce vom avea persoana care corespunde dorințelor electoratului, atunci vom organiza Congres pentru candidatul la prezidențiale.”, a declarat Viorica Dăncilă.
Discuțiile au fost aprinse. Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar, invocând motive medicale. Pe de altă parte, el a susținut, la fel ca și Firea, organizarea Congresului ceva mai târziu, în toamnă, însă nu au avut câștig de cauză. Primarul Capitalei a subliniat chiar că nu va putea participa la Congres pe 29 iunie pentru că va fi supusă unei intervenții chirurgicale. Pe de altă parte, au fost mai mulți lideri județeni care au susținut organizarea unui Congres cât mai rapid. Printrei ei și Marian Oprișan, de la Vrancea. Și Șerban Valeca a avut mandat, după cum a menționat în cadrul conferinței de presă de astăzi de dinaintea ședinței social-democraților, deputatul Simonei Bucura Oprescu.
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a arătat deranjat de faptul că PSD va organiza un Congres foarte rapid după eșecul din alegeri și condamnarea lui Dragnea. Ciolacu a anunțat că, pe viitor, Marian Oprișan va coordona proiectul politic al PSD.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.