S-a decis. Din 8 februarie, înapoi la școală! Care vor fi regulile

Ministerul educației a decis că școlile se vor redeschide. Ministrul Sorin Câmpeanu  aafirmat că scenariul verde care prevede participarea fizică la ore a tuturor elevilor se va aplica în localităţile unde rata de infectare este până la 1 la mie. Asta, Guvernul și toate declarațiile autoritățiilor de până acum, inclusiv ale lui Klaus Iohannis, precizau că scenariul verde prevede o rată de incidență de 1,5 la mie, nu de 1 la mie, cum susține acum Cîmpeanu.
Ministrul Sorin Câmpeanu a precizat că şcolile se vor redeschide, în 8 februarie, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu a afirmat, despre revenirea elevilor în bănci începând cu semestrul doi (8 februarie), că într-o clasă cu 30 de elevi pot fi alcătuite trei rânduri de bănci cu câte 10 elevi pe rând și doi elevi în bancă. Potrivit acestuia, e mai importantă purtarea măștii de protecție decât o mică distanță în plus sau în minus între elevii din clasă.
 Cîmpeanu a adăugat că panourile de plexiglas, dorite de fostul ministru Monica Anisie, sunt inutile.

„Daca nu exista sistem de climatizare care sa extraga din incapare aerul uzat, acele panouri mai mult strica decat ajuta. Sunt multe state care s-au pacalit, a fost o solutie noua, s-au incercat solutii, acum se stie ca nu este o solutie”, a indicat el.

Ministrul Educației a mai spus că se gândește ca activitatea unei clase să nu fie întreruptă dacă unul din elevi are COVID-19 .„Din perspectiva procesului educational ne gandim la varianta in care daca apar doua cazuri intr-o clasa sa fie suspendata activitatea in acea clasa. Daca apare un singur caz sa nu fie suspendata activitatea clasei, dar sa se faca testarea. Daca sunt mai multe clase unde in fiecare apar mai mult de doua cazuri, atunci se suspenda activitatea in toata scoala”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.