Se intoarce roata! PSD, lovitura pentru guvernul PNL: a trecut dublarea alocatiilor!

Dublarea alocațiilor pentru copii a fost adoptată, marți, în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților, ca urmare a unui amendament depus de PSD. 

"Mi-aduc aminte că, atunci când eram la guvernare, PNL și-a arogat meritul creșterii alocațiilor, deși tot ce au făcut parlamentarii acestei formațuni a fost să promoveze un proiect de lege. Au uitat că noi aveam majoritatea și că a fost nevoie de intervenția guvernului pentru ca majorarea să se realizeze pentru că cei de la PNL nu au fost în stare să scrie corect nici măcar acel proiect de hotărâre. Acum, PSD a venit cu această inițiativă a dublării alocațiilor pentru creșterea copiilor și sunt convins că vom reuși să adoptăm acest proiect, chiar dacă cei de la PNL, aflați acum la guvernare, se opun", a subliniat deputatul PSD de Argeș.

Cei de la PNL și USR s-au opus amendamentului susținând că ar fi un impact bugetar de 2 miliarde de lei și bugetul nu-l poate suporta.
Astfel, a fost votată modificarea cuantumului alocațiilor pentru copiii de până la doi ani de la 300 la 600 de lei, în timp ce valoarea alocațiilor pentru copiii de peste 2 ani a fost modificată de la 150 de lei la 300 de lei.

Votul final privind dublarea alocațiilor, adoptată astăzi de membrii Comisiei pentru muncă și protecție socială, va fi dat miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.