Simona Bucura Oprescu, întâlnire cu ambasadorul SUA la București, la un eveniment al Casei Regale

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Arges, a participat la un eveniment găzduit de Familia Regală pentru a marca împlinirea a 143 de ani de relaţii diplomatice între Statele Unite şi România. Evenimentul s-a desfășurat în prezența ambasadorului SUA la București, doamna Kathleen Ann Kavalec.
“SUA au fost printre primele țări care au stabilit legături diplomatice cu țara noastră, susținând o Românie puternică și independentă. Iar astăzi parteneriatul și prietenia dintre țările noastre sunt mai strânse ca niciodată. Împărtășim idealuri comune, iar deschiderea internaţională şi alianţa transatlantică ne definesc istoria prezentă!
La data de 11 iunie 1880, guvernul american a acreditat ca reprezentant pe lângă guvernul lui Carol I pe Eugen Schuyler în calitate de Agent Diplomatic şi Consul General al S.U.A. în România, acesta fiind primul diplomat american de carieră numit în ţara noastră.
Data oficială a stabilirii relaţiilor diplomatice este considerată 14 iunie 1880, data numirii oficiale a lui Shuyler.
În documentul de acreditare remis suveranului român SUA menţionau recunoaşterea deplină a suveranităţii şi independenţei României.
Diplomatul american şi-a stabilit reşedinţa la Casa Capșa, el fiind unul dintre primii americani deţinători ai titlului de doctor în filosofie și care cunoştea limba română.
El a fost ales ulterior şi membru al Academiei Române de Ştiinţe. Eugen Schuyler a prezentat oficial scrisorile de acreditare lui Carol I în funcţia de Însărcinat cu Afaceri şi Consul General în România, la 25 ianuarie 1881.“, a transmis Simona Bucura Oprescu.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.