Simona Bucura Oprescu: Primari Smart pentru Comunități Smart

Pentru a avea comunități smart cheia sunt primarii smart!“, este de parere deputatul PSD de Arges Simona Bucura Oprescu, presedintele Comisiei pentru administratie publica din Camera Deputaților. Deputatul PSD de Argeș a fost prezentă la Forumul “Protecția Infrastructurii Critice – Reziliență și Protecția Infrastructurii Critice 2023”  care a reunit factori de decizie și specialiști în domeniul digitalizării și proiectelor de generație smart aplicabile mai ales în zona de administrație și infrastructură.

Noi toți ne dorim o viață mai bună în comunitate, o viață cu costuri mai mici și acces mai facil la serviciile publice! Provocările politicilor europene sunt digitalizarea serviciilor publice, dezvoltarea durabilă prin consumul a cât mai puține resurse și reducerea poluării, comunități smart atât pentru zona urbană, cât și pentru zona rurală.
Orașele și satele inteligente presupun rețele inteligente de apă și canalizare, management inteligent și integrat al traficului auto, rețele inteligente de gaze etc.
Se dorește trecerea de la tradițional la modern cu ajutorul tehnologiei informației. Toate serviciile publice sunt acum în stadiul de tranziție, astfel încât aceste elemente de inovare să poată să se manifeste continuu, nu discontinuu. Avem nevoie de resurse umane care să înțeleagă noile mecanisme ale administrației, de cetățeni care să fie conștienți că au la dispoziție aceste instrumente, de specialiști care să asigure protecția acestor instrumente.
Continuăm procesul de modernizare a administrației, astfel încât să ajungem de la ghișeul clasic la ghișeul electronic, de la documente în bibliorafturi la documente în cloud, de la poșta militară la e-mail securizat, de la ștampila conform cu originalul la algoritm de autentificare!
La Forumul “Protecția Infrastructurii Critice – Reziliență și Protecția Infrastructurii Critice 2023” desfășurat la Palatul Parlamentului sub patronajul Camerei Deputaților, am transmis că pentru a răspunde cu succes tuturor acestor provocări, pentru a avea comunități smart – fie că vorbim de sate sau orașe – cheia sunt primarii smart care să folosească tehnologia pentru servicii publice de o calitate mai bună!“, este mesajul transmis de catre Simona Bucura Oprescu.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.