Surpriză pentru PNL și USR: Primarii PNL din Argeș nu vor alegeri din două tururi!

Un amănunt care nu a fost surprins de presă de la Colegiul Prefectural de ieri a fost legat de un moment extrem de interesant, mai ales în contextul în care USR și mai mulți lideri PNL vorbesc din nou despre o încercare de forța modificarea legii electorale, astfel încât alegerile locale să se desfășoare în două tururi de scrutin. Acest deziderat este unul vital pentru PNL și USR-Plus care speră că astfel vor reuși să cucerească un număr cât mai mare de primării conduse acum de social-democrați.

La un moment dat, deputatul USR Ionuț Moșteanu a încercat să se erijeze într-un mic lider al județului și le-a atras atenția primarilor să apeleze la el pentru a le rezolva diverse probleme, pornind de la diferite probleme cu legea ANI, și să nu mai apeleze la parlamentarii PSD. Asta, în contextul în care USR nu are niciun primar, iar majoritatea primarilor și parlamentarilor aleși în Argeș sunt social-democrați.

La această incursiune făcută de Ionuț Moșteanu, deputatul PSD Mircea Drăghici a intervenit și a menționat că retrăiește momentele în care era alți parlamentari USR au încercat să îi blocheze intervențiile din plenul Parlamentului doar pentru că era parte într-un proces, proces în urma căruia atât deputatul PSD cât și peste 40 de primari au fost achitați în întregime și care a devenit unul din cele mai mari eșecuri ale DNA. Mi-aduc aminte de acele momente și parcă le retrăiesc acum. "Nu ne mai ajunge prin ce am trecut noi, din acel dosar, catalogați pe nedrept penali, că am suferit politic și mai ales personal atâția ani, că doi dintre foștii noștri colegi au murit din cauza stresului la care au fost supuși, deși nu numai că nimeni nu ne-a declarat vinovați, dar instanța a stabilit că nici nu au existat acele acuze. Acum, dragi colegi, nu mai avem voie nici să vorbim!", s-ar fi adresat deputatul PSD primarilor.
Și pentru că tot a primit o minge la fileu din partea puterii, Mircea Drăghici a produs un mic cutremur, nu neapărat prin poziția adoptată la nivel județean, ci mai ales prin atitudinea care foarte probabil se regaseste și la nivel național. Mircea Drăghici a susținut că, din postura sa de Parlamentar, are și datoria de a se consulta cu Primarii pentru a le duce mai departe doleanțele în Palatul Parlamentului, moment în care a întrebat primarii cum văd organizarea alegerilor, dacă sunt de acord cu alegeri într-un tur sau în două tururi. Iar răspunsul a fost în unanimitate, adică inclusiv din partea primarilor PNL, că se dorește menținerea formatului cu alegeri dintr-un singur tur! Ca atare, Mircea Drăghici le-a transmis celor doi parlamentari de la PNL și USR să facă bine și să transmită în plenul Parlamentului, dacă se va încerca în vreun fel modificarea legislației, că în Argeș niciun primar nu vrea alegeri în două tururi de scrutin, nici măcar primarii PNL.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.