Tăriceanu, anunțuri capitale despre impozitul pe dividende

By August 07, 2017 1596

Coaliția de guvernare are în vedere, în perioada următoare, renunțarea la impozitul de 5% pe dividende și splitarea TVA-ului, a declarat luni președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, subliniind însă că Executivul este responsabil de calendarul adoptării acestor măsuri fiscale asumate prin programul de guvernare.

"Am discutat în privința unor măsuri de politică fiscală. Așa cum ne-am angajat, revin asupra deciziei de a reduce impozitul pe dividende de la 5% la 0%, splitarea TVA-ului, de care primul-ministru și ministrul de Finanțe au și vorbit", a spus Tăriceanu, la finalul ședinței coaliției de guvernare PSD — ALDE.

Întrebat despre data intrării în vigoare a măsurilor privind renunțarea la impozitul pe dividende și splitarea TVA, Tăriceanu a precizat că Guvernul este cel mai în măsură să ofere datele cu privire la aplicarea lor. Mai mult, la precizarea jurnaliștilor că în programul de guvernare există ca termen asumat data de 1 septembrie pentru adoptarea acestor măsuri, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat: "V-am răspuns, în privința calendarului vă răspunde reprezentantul Guvernului".

Potrivit președintelui Senatului, nu s-a stabilit dacă măsurile privind renunțarea la impozitul pe dividende și splitarea TVA vor fi luate printr-o ordonanță de urgență sau printr-un proiect de lege.

Tăriceanu a susținut, de asemenea, că decizia de scădere a impozitului pe venit de la 16% la 10% se va aplica, dar că are termen 1 ianuarie 2018.

Meteo

Cannot get Pitesti location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.